Menu
 

Salaspilieši un siguldieši vinnē RBL pusfināla pirmās spēles

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Soli pretī Reģionālās basketbola līgas finālam piektdien vakarā spēra Salaspils sporta skolas un basketbola kluba “Sigulda/Modern house” komandas, kas vinnēja pusfināla pirmās spēles. Sērijas ritēs līdz divām uzvarām.

Salaspilieši (6.vieta RBL pamatturnīrā) viesojās pie basketbola kluba “Madona” (2.), kas iepriekšējā kārtā trijās spēlēs bija pārspējis BK “Ādaži/Carnikava” basketbolistus. Pirmajā puslaikā Salaspils komanda divreiz panāca astoņu punktu pārsvaru (21:13, 33:25), taču mājinieki panākumus viņiem attīstīt neļāva un pēdējās minūtēs to samazināja līdz minimumam – 35:34.

Līdz trešās trešdaļas vidum viesi ar uzviju atkal bija atjaunojuši iepriekšējo starpību (47:38), taču dažu minūšu laikā to ne tikai pazaudēja, bet pēc ilga pārtraukuma arī nonāca zaudētājos – 50:51. Salaspils basketbolisti tomēr neļāva BK "Madona" panākt lūzumu cīņā, iemeta septiņus punktus pēc kārtas un turpinājumā vadību vairs neatdeva.

Sākoties pamatlaika pēdējām trim minūtēm, viņu pārsvars vēl bija tikai pieci punkti (71:66), taču atlikušajā laikā neļāva pretiniekiem gūt ne punkta un maču pabeidza ar lielāko pārsvaru spēlē – 78:66. Reno Silavs uzvarētājiem guva 17 punktus, izcīnīja 6 atlēkušās bumbas un izdarīja 5 rezultatīvas piespēles. Jānim Lasmanim 16 punkti un 9 bumbas pie groziem, Tomasam Bērziņam 15 punkti un 11 bumbas.

Gluži cits “scenārijs” bija BK “Sigulda/Modern house” (1.) un BK “Jaunpils” (4.) spēlei Siguldā. Pēc līdzīga cīņas sākuma (9:9) laukuma saimnieki devās straujā atrāvienā un uzbrukumā bija teju neapturami – 30:15, 48:19 un pēc pirmā puslaika jau “plus 35” (61:26). Lielāko pārsvaru siguldieši sasniedza otrā puslaika sākumā (69:26) un atlikušajā laikā ne brīdi neļāva pretiniekiem pasapņot par intrigas atjaunošanu. Beigu rezultāts 97:63.

Labākie BK “Sigulda/Modern house” rindās bija Toms Ķēdis (26 punkti), Māris Ramanis (16 punkti, 16 atl.bumbas), Reinis Rudzītis (13 p.), Elvis Saulītis (12 p.) un Kārlis Večens (6 p., 10 piespēles, 5 bumbas).

Pusfināla sēriju otrās spēles paredzētas 15.martā Salaspilī un 17.martā Jaunpilī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.