Menu
 

Dainis Dukurs: Priedulēna trasē atgriezīsies pēc Jaunā gada

  • Autors:  LETA
Dainis Dukurs: Priedulēna trasē atgriezīsies pēc Jaunā gada ekrānšāviņš no ibsf.org

Latvijas vadošā dāmu skeletoniste Lelde Priedulēna pasaules labāko sportistu apritē atgriezīsies pēc Jaunā gada, preses konferencē sacīja Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs.

Pagājušās sezonas priekšvakarā 25 gadus vecā Priedulēna treniņā pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Sportiste nolēma operāciju neveikt, jo tas nozīmētu nepiedalīšanos Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Viņa Olimpiādē startēja un pat ar nopietni savainotu ceļgalu izcīnīja augsto septīto vietu.

"Lelde šobrīd ir iestājusies augstskolā Šveicē un trenējas, bet viņas fiziskā sagatavotība vēl nav nepieciešamajā līmenī, lai piedalītos sezonas sākuma posmā Latvijā. Viņa gatavosies Eiropas čempionātam, kas notiks Kēngiszē. Lelde trasē atgriezīsies pēc Jaunā gada," atklāja Dukurs."

Tāpat viņš apstiprināja, ka šosezon vīriešu skeletona apritē būs Latvijas vadošie sportisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī Ivo Šteinbergs.

Gaidāmās sezonas Pasaules kausa izcīņā būs astoņi posmi, no kuriem pirmais notiks no 3. līdz 6.decembrim Siguldā, Latvijas pilsētai uzņemot sacensības skeletonā un divas sacensības bobslejā divniekiem.

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Kopš 2006.gada IBSF Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Sezonas turpinājumā notiks vēl divi etapi Vācijā, bobslejistus un skeletonistus uzņemot Altenbergas un Kēnigszē trasēm, janvāra vidū sportisti spēkosies Īglsas trasē Austrijā, mēneša beigās būs sacensības Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies pasaules čempionāts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.