Menu
 

Ķekavas "Miesnieki" nosargā Latvijas regbija čempionu titulu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānuzņēmums no ltv.lsm.lv Foto - ekrānuzņēmums no ltv.lsm.lv

Otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem regbijā-15 kļuvuši “Miesnieki/Ķekava” spēlētāji, kuri trešdien Baldones stadionā izšķirošajā cīņā pārspēja Garkalnes klubu “Livonia”.

Kā zināms, šogad Latvijas čempionāts tiek izspēlēts pēc viena apļa sistēmas, un katra komanda aizvada tikai četras spēles. Abi favorīti trīs pirmās uzvarēja ļoti pārliecinoši, līdz ar to trešdienas mačam bija īsta fināla nozīme.

Pirmā puslaika lielāko daļu iniciatīva piederēja “Miesniekiem” un jau 5.minūtē Toms Asejevs ar piezemējumu izvirzīja vadībā ķekaviešus (5:0). Vienu no retajiem “Livonia” uzbrukumiem dažas minūtes vēlāk ar precīzu soda sitienu pabeidza Valērijs Runco (5:3), taču līdz pārtraukumam vēl sešus punktus ar diviem soda sitieniem “Miesniekiem” nopelnīja Juris Iesalnieks – 11:3.

Otrā puslaika ievadā Dāvis Jansons ar piezemējumu un Iesalnieks ar realizācijas sitienu mājinieku pārsvaru palielināja līdz 18:3, desmit minūtes vēlāk ar piezemējumu atbildēja Gļebs Vorobjovs (18:8), bet tad vēlreiz precīzs sitienā ar kāju bija J.Iesalnieks (21:8). Ar pēdējo izspēli, kad mača uzvarētājs jau bija skaidrs, “Livonia” vēl piecus punktus atspēlēja un panāca gala rezultātu – 21:13 “Miesnieki/Ķekava” komandas labā.

Valmieras "Fēnikss" izšķirošajā spēlē par trešo vietu ar rezultātu 39:32 uzvarēja pagājušā gada bronzas ieguvējus kluba "Eži" regbistus. Latvijas čempionāta pēdējā spēlē ceturtdien Ķekavā tiksies "Lāči/Mūku sala" un "Eži".

Sezonas otro pusi Latvijas regbija klubi aizvadīs Baltijas “Top” līgā un Baltijas klubu čempionātā pret Lietuvas komandām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.