Menu
 

Liepa izcīna otro vietu Baltijas čempionātā triatlonā

  • Autors:  LETA
Foto - triathlon.org Foto - triathlon.org

14 gadus vecā dobelniece Beāte Jansone svētdien Alūksnē kļuva par Baltijas čempioni triatlonā, kamēr vīriešiem uzvaru svinēja igaunis Henrijs Repo, par nepilnām desmit sekundēm apsteidzot Artūru Liepu no Kalngales, ziņo sacensību organizatori.

Baltijas čempionāta medaļas sportisti dalīja supersprinta distancē, vispirms veicot 375 metru peldējumu Alūksnes ezerā, 11 kilometru velobraucienu pa Alūksnes ielām un 2,5 kilometru skrējienu Pilssalā.

Uz starta izgāja visi šobrīd spēcīgākie Baltijas triatlonisti, vīriešiem sacenšoties 25 sportistiem, bet sievietēm - 16 dalībniecēm.

Vīriešiem pirmais peldēšanu pabeidza un ar riteni braukt sāka Latvijas izlases līderis Liepa, kuram cieši sekoja igauņi Repo un Gregors Rasva, kā arī daugavpilietis Artjoms Gajevskis.

Velodistanci viņi veica kopējā grupā, un arī skriešanā pirmais devās Liepa. Paātrinājums un cenšanās atrauties no Repo neizdevās, uzņemtais temps acīmredzot bija pārāk straujš, un igauņu sportists kalngalieti apsteidza, ar rezultātu 29 minūtes un 8,8 sekundes kļūstot par Baltijas čempionu.

Liepa finišēja 9,6 sekundes vēlāk, trešo vietu izcīnīja Rasva, bet ceturtais bija Gajevskis.

Divdesmitniekā iekļuva arī divi jaunie Latvijas sportisti. 14.vietu izcīnīja Francis Daniels Veģeris, bet 18.vietu - Miks Meijers.

Sievietēm peldēšanu pirmā pabeidza dobelniece Beāte Bula, kura maija beigās Polijā izcīnīja piekto vietu Eiropas junioru kausa posmā, bet viņai cieši sekoja igauniete Sīmara Mirtela-Madlena un sacensību jaunākā dalībniece Jansone.

Riteņbraukšanā trio pievienojās vēl divas igauņu sportistes, un, draudzīgi strādājot, šī piecu sportistu grupa atrāvās no konkurentēm.

Arī skriet pirmā sāka Bula, bet jau ātri vien Jansone, kura pēc nedēļas svinēs vien savu 15. dzimšanas dienu, viņu apsteidza, finišējot pēc 34 minūtēm un 23 sekundēm un kļūstot par Baltijas čempioni.

Desmit sekundes uzvarētājai zaudēja igauniete Līsa Kaptena, trešo vietu izcīnīja vēl viena Igaunijas pārstāve Etrīna Etverka, bet ceturto vietu - Bula.

No latvietēm desmito vietu izcīnīja Baiba Medne, bet 12.vietā 16 dalībnieču vidū ierindojās Elza Šipkova.

Pēc nedēļas, 18.jūnijā, risināsies Daugavpils triatlons, kurā tiks noskaidroti Latvijas čempioni supersprinta distancē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.