Menu
 

"Auda" Eiropas kausu priekšvakarā piedzīvo sakāvi virslīgas spēlē (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Sanita Ieva Sparāne Foto – Sanita Ieva Sparāne

Ķekavas futbola klubs “Auda” Latvijas virslīgas 23.kārtā svētdien piedzīvoja smagu zaudējumu spēlē pret “RFS” vienību. Nākamo spēli “Audas” futbolisti aizvadīs ceturtdien “Skonto” stadionā, kad Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē uzņems Trnavas “Spartak” no Slovākijas.

FK “Auda” un “RFS” komandu spēles pirmais puslaiks pagāja diezgan garlaicīgi, ar niecīgu skaitu sitienu un vārtu gūšanas iespēju. Toties pēc pārtraukuma rīdzinieki, kuri turpina cīņu par čempionu titulu ar “Riga FC”, krietni aktivizējās un četru minūšu laikā trīs reizes ieraidīja bumbu nominālo laukuma saimnieku vārtos. Nedaudz vēlāk Ismaels Diomandē no Kotdivuāras, realizējot “pendeli”, guva savus trešos un pēc tam arī ceturtos vārtus spēlē un panāca jau 5:0 RFS labā.

“Audas” mēģinājumi gūt vismaz goda vārtus ilgstoši bija ļoti pieticīgi, līdz pamatlaika priekšpēdējā minūtē brazīlietim Ramirišam ar tiešo brīvsitienu tomēr tas izdevās, bet jau kompensācijas laikā savu iespēju izmantoja senegālietis – žilbinošs otrais puslaiks un beigu rezultāts 2:5.

Virslīgas tabulā FK “Auda” ir piektajā vietā, tikpat punktu (31) ir arī futbola klubam “Liepāja”. Pēdējā desmitajā, no devītās atpaliekot par 15 punktiem, ir SK “Super Nova”/Salaspils. Līderi ir “Riga FC” (55 p.).

FK “Auda” dāmu komanda svētdien dramatiskā cīņā iekļuva Latvijas kausa izcīņā pusfinālā. Ceturtdaļfināla mačā pret sporta kluba “Super Nova” futbolistēm 30.minūtē ķekavietes vadībā izvirzīja Madara Vīgante, taču vēl līdz pārtraukumam pretinieces panāca izlīdzinājumu. Ne otrajā puslaikā, ne pagarinājuma pusstundā rezultāts nemainījās, bet garā pēcspēles sitienu sērijā “Auda” uzvarēja 5:4.

Latvijas pirmajā jeb Nākotnes līgā jau septiņas spēles pēc kārtas uzvaru nespēj izcīnīt Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda, kas turklāt zaudējusi pēdējos piecus mačus. Sestdien spēles likteni pret “RFS-2” komandu izšķīra vienīgie vārti, ko olainieši ielaida jau otrajā minūtē. Pēdējās desmit minūtes viņi spēlēja skaitliskā vairākumā, taču nespēja to izmantot – 0:1.

Turnīra tabulā, sākoties otrajam aplim, “Olaine” noslīdējusi līdz 12.vietai klubu konkurencē (11 punkti 12 spēlēs). Mazāk ir tikai “Rēzeknei” (3) un FK “Dinamo Rīga” (1 p.).

Pierīgas derbijs Latvijas otrajā līgā sestdien vakarā notika Jaunmārupes stadionā, kur Mārupes sporta centra futbolisti uzņēma futbola klubu “Ķekav/Auda”. Atbilstoši situācijai turnīra tabulā, mārupieši bija krietni pārāki un pelnīti uzvarēja 3:0. Pirmajā puslaikā vārtus guva ukrains Matvijs Marusi un Gatis Štrauss (11 m), bet otrajā – Maksims Molčanovs.

Rietumu grupas tabulā Mārupes futbolisti izvirzījušies līderpozīcijās – 11 spēlēs deviņas uzvaras un 27 punkti.  Savukārt ķekavieši šosezon spējuši izcīnīt tikai vienu punktu un ir pēdējie astotie.

Austrumu grupā nedaudz labāka bilance (7 punkti 11 spēlēs), taču arī pēdējā vieta tabulā ir futbola klubam “Salaspils”. Divu uzvaru minisērija salaspiliešiem pārtrūka cīņā pret grupas līderiem FK “Kalupe” futbolistiem. Pirmos vārtus viņi zaudēja pirmā puslaika vidū, otros – 10 minūtes pirms beigām, jau spēlējot desmit vīru sastāvā. Mazam mierinājumam galotnē Ērikam Boroduškam tomēr izdevās gūt “goda vārtus” – 1:2.

Latvijas trešās līgas Centra grupas spēlē svētdien Olaines stadionā futbola klubs “Union” tikās ar Babītes sporta kluba komandu – ielaida trīs vārtus, taču tāpat svinēja pārliecinošu uzvaru. Pirmie zaudējuši vārtus, mājinieki otrā puslaika sākumā bija panākuši solīdu 4:1 pārsvaru un to vairs neatdeva – 6:3. “Union” labā vārtus guva Ingus Makovskis, Raivo Radziņš, Mārtiņš Ēriks Veckāgans, Voldemārs Baroniņš, Viktors Grigorjevs un Artūrs Piļenkovs, Babītes komandas rimdās izcēlās Artūrs Sējāns, Nikolass Kapuļins un Oskars Vikainis.

Citā šī turnīra spēlē AFA “Olaine” otrā komanda tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes studentiem un uzvarēja 3:0. Visi vārti tika gūti pēdējā pusstundā – divreiz precīzi sita Marks Pačepko, reizi Ņikita Pavlovs. Atšķirībā no kluba pirmās komandas, “Olaine-2” vinnējusi pēdējās sešas spēles pēc kārtas.

Grupas turnīra tabulā “Olaine-2” ir 27 punkti un otrā pozīcija aiz JFK “Daugava”/Salaspils Futbola skolas (29). Ceturtajā vietā ir FK “Union” (24), devītajā “Upesciema Warriors” (9) un desmitajā Babītes sporta klubs (7).

Ziemeļu zonas Rietumu grupas pastarīšu spēlē FK “Ādaži” savā laukumā ar 1:3 zaudēja futbola klubam “Alberts”. Visi četri vārti tika gūti mača pirmajā pusstundā. Pirmajās 20 minūtēs trīs reizes bumbu ādažnieku vārtos nogādāja pazīstamais futbola žurnālists Ilvars Koscinkevičs, uz ko mājinieki varēja atbildēt tikai ar Rendija Jāņa Kokoreviča golu. Pašās beigās viesi vēl arī nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Abiem svētdienas mača sāncenšiem nu ir pa vienai uzvarai un trim punktiem, un viņi ieņem divas pēdējās vietas turnīra tabulā.

(papildināta ar 11.-15.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.