Menu
 

Kamaniņu braucēju fiziskās sagatavotības sacensībās dominē Pierīgas novadu pārstāvji

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Sestdien Murjāņu Sporta ģimnāzijā Latvijas Kamaniņu sporta federācija otro reizi organizēja fiziskās sagatavotības sacensības, kurās piedalījās 100 kamaniņu braucēji visās vecuma grupās. Sacensību mērķis bija novērtēt Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases, Latvijas junioru un jauniešu kamaniņu sporta izlases, kā arī Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolas (BJKSS) audzēkņu fizisko sagatavotību pēc vasaras treniņu darba.

Sportistu fiziskā sagatavotība tika pārbaudīta astoņās disciplīnās: 20 metru skrējienā gaitā ar 10 metru ieskrējienu, pildbumbas mešanā, tāllēkšanā no vietas, kārienā pie stieņa ar saliektām rokām, vēdera presē kārienā ar muguru pie zviedru sienas, atspoles skrējienā, tricepsā pret paaugstinājumu un līdztekās, kā arī 400 metru skrējienā, informēja federācijā.

Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Eduards Ševics-Mikeļševics (Garkalne), sudrabs Robertam Plūmem (Ropaži), bet tūlīt aiz viņa komandas biedrs divnieku ekipāžā Mārtiņš Bots (Sigulda). Junioru konkurencē labākais starp 20 dalībniekiem Raimonds Baltgalvis (Saulkrasti), otrajā vietā Ēdens Eduards Čepulis (Stopiņi), bet trešais stiprākais – Jānis Gruzdulis-Borovojs (Stopiņi). Jauniešiem vecākajā A grupā zelts Ēdenam Eduardam Čepulim, sudraba godalga Jānim Gruzdulim-Borovojam, bet bronza Edvardam Martam Markitānam (Sigulda).

Dāmu konkurencē uzvaru izcīnīja juniore Viktorija Ziediņa (Salaspils). Otrajā vietā Sigita Bērziņa (Sigulda), bet trešā spēcīgākā sieviešu konkurencē – juniore Marta Robežniece (Zaķumuiža). Juniorēm uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena vēlreiz kāpa Viktorija Ziediņa, sudrabs Martai Robežniecei, bet bronzas godalga Agnijai Bogdanovai (Rīga). A vecuma grupā jaunietēm labākā starp desmit dalībniecēm bija Agnija Bogdanova. Otrajā vietā Luīze Vucāne (Preiļi), bet bronzas godalga Artai Polei (Stopiņi).

B vecuma grupā puišiem 22 dalībnieku konkurencē pirmās trīs vietas ieņēma Kristens Martins Rutgalis (Stopiņi), Aleksis Mārtiņš Jēkabsons (Rīga) un labākais no C grupas Ādams Šics (Sigulda), aiz kura ierindojās Ernests Ozoliņš (Ropaži) un Ernests Niedrītis (Sigulda).

B grupā meitenēm labākās bija Katrīna Parfenkova (Sigulda), Līna Kraslavska (Ulbroka) un Līna Zilvere (Sigulda), bet C grupas ieskaitē – Līna Kraslavska, Līna Zilvere un Vanesa Krūmiņa (Stopiņi).

Visbeidzot jaunākajā D vecuma grupā 13 zēnu lielā konkurencē uzvaru izcīnīja Gustavs Podnieks (Stopiņi), aiz viņa Teodors Trupāns (Ropaži) un Krišjānis Dāle (Salaspils), bet meitenēm labāko trijniekā Dārta Ošeniece (Ropaži), Gerda Zilbere (Sigulda) un Matilde Uzkalna (Saulkrasti).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.