Menu
 

Tjumins un Ermane-Marčenko Siguldā triumfē Latvijas čempionātā kalnā braukšanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija Foto - Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Siguldas Kamaniņu un bobsleja trasē aizvadīts Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanas kalnā braukšanā, kas reizē bija arī 37.Murjāņu sporta ģimnāzijas kausa izcīņa. Sacensību rīkotāji piedāvāja sacensties kāpumā, kas ir viens no smagākajiem šāda veida pacēlumiem Latvijā. Dienas labākos laikus 900 metru garajā distancē sasniedza “MSĢ/ RRS” jauniešu grupas riteņbraucējs Georgs Tjumins un “ZZK” pārstāvošā Evelīna Ermane-Marčenko, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Spītējot spēcīgām lietusgāzēm, sacensībās startēja 150 riteņbraucēju no Latvijas un Ukrainas riteņbraukšanas klubiem. Dalībnieki trasē devās pa vienam ar 45 sekunžu intervālu.

Vīru konkurencē visātrāk trasi veica sevi lieliski starptautiskajā arēnā apliecinošais jauniešu grupas sportists Georgs Tjumins. Eiropas Jaunatnes Olimpiādes 12. vietas ieguvējs “bobiņā” uzbrauca 2 minūtēs un 7 sekundēs. Nepilnu sekundi viņam zaudēja un otro vietu izcīnīja junioru grupā startējošais Lavrs Sipovičs no “Dobeles SS/ Dobeles dzirnavnieks FeelFree”,  bet pirmo trijnieku noslēdza vēl viens no jauniešu braucējiem –  Gustavs Gidrēvičs (“ĶNSS/ Goldingen CA”).

Starp daiļā dzimuma pārstāvēm savu čempiones titulu pēc diviem gadiem tronī sīvā cīņā zaudēja Zane Priede. Viņu pārspēja un par čempioni kļuva “ZZK” komandas pārstāve Evelīna Ermane-Marčenko. Viņai piekāpās Priede (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”) un dobelniece Beate Bula.

Dāmu amatieru grupā uzvarēja “ĀdažiVelo” komandas pārstāve Renāte Rodionova, U14 vecuma grupā puišiem dubultuzvara Alvim Mtīsam Zariņam un Kristeram Bruno Štruhmanim no Ķekavas novada sporta skolas, Oskars Pauls Štrauhmanis uzvarēja U12 zēnu konkurencē, bet Amanda Reilija Zariņa no Baldones riteņbraukšanas nodaļas ieņēma trešo vietu jauniešu konkurencē, liecina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.