Menu
 

Divas Latvijas ekipāžas labāko sešniekā kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Divas Latvijas ekipāžas labāko sešniekā kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Juris Bērziņš-Soms

Sestdien Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā startējusi kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas jaunā sezona. Divnieku ekipāžu sacensībās labāko sešniekā izdevās iekļūt diviem Latvijas duetiem.

Negaidīti augsto ceturto vietu izcīnīja Kristens Putins no Ropažiem un Imants Marcinkēvičs no Naukšēniem. Pirmajā braucienā viņi uzrādīja ceturto rezultātu, otrajā bija astotie un summā no uzvarētājiem austriešiem Stjū/Kollera atpalika par 0,409 sekundēm. Zīmīgi, ka Putins/Marcinkēvičs piektdien Nāciju kausa sacensībās jeb kvalifikācijā tika diskvalificēti pārsvara dēļ, taču nelielā dalībnieku skaita dēļ varēja startēt pamatsacensībās.

Sesto vietu ieguva siguldieši Andris un Juris Šici, kuri pēc neveiksmīga pirmā brauciena (tikai 13.vieta) otrajā sasniedza otro labāko laiku un pakāpās par septiņām pozīcijām (0,492 s aiz uzvarētājiem). 16.vietā palika Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+1,702 s). Startēja 22 ekipāžas.

Priekšpusdienā notikušajās dāmu sacensībās labākā no Latvijas sportistēm bija Kendija Aparjode, kura 28 dalībnieču konkurencē ieņēma devīto vietu. Pirmajā braucienā saulkrastiete uzrādīja devīto rezultātu, otrajā bija desmitā un divu mēģinājumu summā uzvarētājai vācietei Natālijai Geizenbergerei zaudēja 0,482 sekundes.

Elīza Cauce no Krimuldas ar 11.un 15.laiku braucienos ierindojās 15.vietā (+0,569 s), bet siguldiete Ulla Zirne, kura dienu iepriekš bija sestā Nāciju kausa izcīņā, finišēja 18.pozīcijā (+0,728 s).

Svētdien Īglsas trasē sacentīsies vīri, kā arī norisināsies sprinta sacensības. Šosezon Pasaules kausa izcīņā paredzēti deviņi posmi, tajā skaitā viens janvāra vidū Siguldā. Pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.