Menu
 

Bumbas sāks lidot grozos arī Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Ivo Jirgens
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas basketbola valstsvienības spožais starts Pasaules kausa izcīņā licis ar jaunu interesi pievērsties ne tikai mūsu lielāko basketbola zvaigžņu gaitām ārzemēs, bet arī pašmāju basketbola norisēm jaunajā sezonā, kas šonedēļ sākas arī Pierīgā. Tur būs gan Latvijas otrā un trešā līmeņa turnīru spēles ar vietējo komandu piedalīšanos, gan labākais, ko piedāvā vietējais basketbols.

Latvijas–Igaunijas basketbola līgas (LIBL) spēles oktobra beigās un gada nogalē Salaspilī ieplānojis nule radītais basketbola klubs “Rīgas zeļļi”. Šīs gan vairāk uzskatāmas par “viesizrādēm” (“zeļļi” Salaspilī aizvadīja arī vienu pārbaudes spēli), tāpēc jādomā, ka lielāka interese būs par vietējo basketbola klubu sniegumu. Un liekas, ka tā varētu būt lielāka nekā jebkad iepriekš.

Pagājušās sezonas Reģionālās basketbola līgas (jeb, kā pierasts, LBL3) čempionāts beidzās ar Pierīgas dueli – basketbola klubs “Sigulda/Modern house” pret Salaspils Sporta skolu. Siguldieši izrādījās pārāki, bet abi finālisti nopelnīja tiesības šosezon spēlēt līgu augstāk – “Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā (LBL2). Tur viņus jau gaida ilggadējais Latvijas otrās spēcīgākās līgas dalībnieks – basketbola klubs “Ķekava”.

Basketbola klubs “Ķekava” pirms pieciem gadiem kļuva par LBL2 čempioniem, gadu iepriekš bija trešie, gadu vēlāk zaudēja tikai finālā, taču pēdējās sezonās uz goldalgotām vietām reāli nav pretendējuši – pērn zaudējums ceturtdaļfinālā nākamajiem čempioniem “Kandava/Anzāģe” basketbolistiem.

Kā noprotams, ķekaviešu ambīcijas jaunajā sezonā arī nav ļoti augstas. Komandu atstājot vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem, sastāvs atjaunināts, tostarp ar pašu sporta skolā audzinātiem basketbolistiem. Domājams, līdz ar to mainīsies komandas spēles stils, par ko gādās jaunais kluba galvenais treneris, bijušais Latvijas izlases spēlētājs un arī Ķekavas novada domes deputāts Aigars Vītols. Par to interesenti varēs pārliecināties sestdien mājas spēlē pret Bauskas basketbolistiem.

Krietni kareivīgāki pirms gaidāmās sezonas sākuma ir abi Nacionālās basketbola līgas debitanti. Salaspils Sporta skolas komanda piektdien sezonu atklās spēkus un jaunā līmenī samēros ar tradīcijām bagāto komandu “Gulbenes buki”, bet pirmā mājas spēle viņiem paredzēta 13. oktobrī. Salaspiliešu komandas sastāvā gan saglabāti pieredzējušie spēlētāji, gan piesaistīts nopietns papildinājums, bet nav aizmirsts arī par sporta skolas audzēkņu piesaisti. Līdz ar Jaunatnes līgas turnīriem Salaspils kluba tuvākās rezerves piedalīsies arī Amatieru līgas turnīrā, bet galvenajai komandai debijas sezonā būšot mērķis tikt vismaz līdz Nacionālās basketbola līgas ceturtdaļfinālam.

Jāatzīmē, ka līdzšinējais Salaspils Sporta skolas komandas galvenais treneris Valdis Razumovskis piekritis asistenta darbam “TTT” dāmu klubā, tomēr darba grafiki tiekot saskaņoti, lai pienesums būtu abām komandām.

Ambiciozi mērķi, protams, ir arī pagājušās sezonas Reģionālās basketbola līgas (LBL3) čempioniem “Sigulda/Modern house” kluba basketbolistiem. Komandas kodols palicis iepriekšējais, izdevies piesaistīt vairākus labus spēlētājus. “Sastāvs sakomplektēts diezgan labs, domāju, būs labi. Visas LBL2 komandas ir spēkos puslīdz līdzīgas, ar visām var spēlēt. Neesam tur bijuši, mēģināsim sevi parādīt,” sola siguldiešu spēlējošais treneris Kārlis Večens. Siguldieši sezonu sāks sestdien viesos pret Latvijas Universitātes/basketbola skolas “Rīga” komandu, bet pirmā atrādīšanās saviem līdzjutējiem plānota 13. oktobrī.

Nacionālās basketbola līgas nolikums paredz, ka pamatturnīrā 21 komanda aizvadīs divu apļu turnīru Austrumu un Rietumu grupās, un pa astoņām labākajām komandām iekļūs astotdaļfinālā. Ķekavas, Siguldas un Salaspils klubi iekļauti Austrumu grupās, līdz ar to pa divām reizēm tiksies savā starpā jau pirmajā posmā. Jāatzīmē arī, ka visas trīs Nacionālajā basketbola līgā spēlējošās Pierīgas komandas piedalīsies arī Latvijas kausa izcīņā, kas sāksies oktobra vidū.

Siguldas un Salaspils basketbola klubiem pārceļoties uz Nacionālo līgu, pēc ranga trešajā spēcīgākajā – Reģionālajā basketbola līgā – vietas saglabājuši trīs citi Pierīgas klubi. Un droši vien visi vēlēsies uzlabot rezultātus, salīdzinot ar iepriekšējā sezonā iespēto. Tad līdz ceturtdaļfinālam izdevās aizsniegties basketbola kluba “Ādaži/Carnikava” basketbolistiem, Mārupes Sporta centra komanda jau astotdaļfinālā piekāpās Salaspils Sporta skolai, bet “Babītes” vienība 14 spēlēs izcīnīja tikai divas uzvaras, kas bija sliktākais rādītājs līgā.

Reģionālās basketbola līgas turnīrā piedalīsies 27 komandas, kas sadalītas trijās grupās (“Ādaži/Carnikava” un Mārupes SC iekļautas Centra grupā, “Babīte” – Rietumu grupā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies pa piecām labākajām komandām no katras grupas un labākie sestās vietas ieguvēji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.