Menu
 

Salaspilieši piedzīvo sagrāvi Latvijas kausa spēlē pret basketbola klubu "Liepāja"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Gulbenes buki" Foto - "Gulbenes buki"

Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla pirmajā spēlē pret basketbola klubu “Liepāja” otrdien vakarā sakāvi ar 40 punktu starpību piedzīvoja Salaspils sporta skolas komanda. Atbildes spēle, kurai gan ir tikai formāla vērtība, paredzēta 17.decembrī Liepājā.

Salaspils komanda ir viena no Nacionālās basketbola līgas līdervienībām, savukārt BK “Liepāja” ir Latvijas-Igaunijas līgas tabulas vidusdaļā. Atšķirība meistarībā tomēr izrādījās pārāk liela.

Liepājnieki spēli sāka ar astoņiem punktiem pēc kārtas un, lai arī uz īsu brīdi mājinieki starpību samazināja līdz diviem punktiem (8:10), jau pirmās ceturtdaļas izskaņā viesu pārsvars sasniedza 10 punktus (8:18). 17.minūtē bija jau “mīnus 20” (20:40), trešās ceturtdaļas sākumā – “mīnus 30” (24:54), bet dažas minūtes pirms pamatlaika beigām starpība pārsniedza arī “mīnus 40” (47:88). Beigu rezultāts 52:92.

Statistika liecina, ka Salaspils basketbolisti realizēja tikai 30% metienu no spēles, divreiz vairāk kļūdījās un pārliecinoši zaudēja cīņu par atlēkušajām bumbām (35:56). Zsavukārt liepājnieki realizēja tikai divus no 29 trīspunktu metieniem, taču gana precīzi uzbruka no tuvās un vidējās distances.

Laukuma saimnieku rindās rezultatīvākie bija Jānis Pozņaks (10 punkti), Kristiāns Armanovs un Reinis Otersons (abiem pa 9 p.).

Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.