Menu
 

Salaspils basketbolisti gadu noslēdz ar uzvaru, "Sigulda" un "Babīte" – ar zaudējumiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vecā gada pēdējās spēlēs Nacionālās un Reģionālās basketbola līgas spēles uzvaru izcīnīja Salaspils sporta skolas komanda, bet zaudējumus piedzīvoja basketbola klubs “Sigulda/Modern house” un “Babītes” basketbolisti.

Salaspils sporta skolas basketbolisti pret Latvijas Universitātes/basketbola skolas “Rīga” komandu sāka vareni (19:6), tad zaudēja 10 punktus pēc kārtas, bet pirmā puslaika izskaņā sasniedza lielāko starpību visā mačā (37:23). Ļoti neveiksmīgs otrā puslaika sākums maksāja gan visu pārsvaru un drīz pēc tam arī vadību (44:45). Ar 8:0 spurtu rīdzinieki piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca pat septiņu punktu handikapu (56:63).

Toties pēdējās divās minūtēs salaspilieši ar cītīgu aizsardzību piespieda laukuma saimniekus pieļaut četras kļūdas un aizmest garām abus metienus, bet paši piecas sekundes pirms finālsvilpes ar soda metienu guva uzvaras punktu – 68:67.

Visvairāk punktu Salaspils komandas labā guva Markuss Kaminskis (18), Kristiāns Pastors (14) un Dāvis Klegeris (10). Ar 10 uzvarām 12 spēlēs Nacionālās basketbola līgas debitanti ir Austrumu grupas līderi.

Pēdējā vietā šajā tabulā ir BK “Ķekava” (bilance 1-11), bet tuvāk augšgalam ir basketbola klubs “Sigulda/Modern house” (6-4), kam aizejošais 2023.gads ieies vēsturē ar Reģionālās basketbola līgas čempionu titulu. Vecā gada pēdējā spēle pret BK “Līvāni” basketbolistiem gan neizdevās tā, kā cerēts.

Līdz pat trešās ceturtdaļas vidum siguldieši lielākoties bija vadībā (lielākā starpība bija 50:41), taču tad dažu minūšu laikā uz 15 viesu punktiem viņi spēja atbildēt tikai ar trim (77:87), drīz vien zaudēja arī ar “mīnus 16” (80:96) un beigās bija spiesti atzīt pretinieku pārākumu – 88:103.

Mārtiņš Vīņauds mājiniekiem guva 24 punktus, Rihards Strauts 16, bet Toms Ķēdis savāca 23 punktus, 8 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles.

Reģionālajā basketbola līgā septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojuši “Babītes” basketbolisti. Izbraukuma spēlē Iecavā pret BK “Dartija” pirmajā puslaikā viesi realizēja tikai katru piekto metienu un likumsakarīgi nonāca zaudētājos 18:37. Ceturtās ceturtdaļas sākumā Babītes komandai ar strauju 11:0 izrāvienu izdevās starpību samazināt līdz astoņiem punktiem (50:58), tomēr viņu ofensīva tika piebremzēta, un beigās nācās piekāpties 55:70.

“Babītes” sastāvā rezultatīvākie bija Ričards Barkovskis (15 p.) un Gints Artmanis (14). Viņu komanda ar divām uzvarām 11 spēlēs RBL Rietumu grupas tabulā ir priekšpēdējā astotajā vietā.

Pēc ranga Latvijas otrajā un trešajā līgā spēles atsāksies Jaunā gada pirmajā nedēļā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.