Menu
 

Foto: Bobsleja un skeletona elite Siguldā gatavojas Pasaules kausa pirmajam posmam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Bobsleja un skeletona elite Siguldā gatavojas Pasaules kausa pirmajam posmam publicitātes

Pasaules spēcīgākās bobsleja un skeletona komandas ir ieradušās Siguldā un aizvada treniņus gan bobsleja un kamaniņu trasē, gan arī jaunajā Siguldas Sporta centrā. Šajā nedēļas nogalē no 7. līdz 9. decembrim Siguldā tiks noskaidroti uzvarētāji Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas atklāšanas posmā bobslejā divniekiem un skeletonā.

“Ja līdz šim pasaules renes sporta veidu elite bija novērtējusi bobsleja un kamaniņu trases konkurētspējīgo pakalpojumu un ledus kvalitāti, tad šobrīd ļoti būtisks treniņu procesa papildinājums ir Siguldas Sporta centrs, kas nodrošina nepieciešamos apstākļus iekštelpās. Sadarbībā ar federācijām un trasi pašvaldība mērķtiecīgi attīsta sporta tūrismu, nodrošinot pasaules līmeni Siguldas sporta bāzēs, kā arī rūpējoties par nākamajiem Latvijas olimpiešiem,” gandarījumu par sportistu treniņiem paudis Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

No sportistiem un treneriem saņemts augsts novērtējums par sporta infrastruktūras attīstību Siguldā, īpaši, mūsdienīgo Siguldas Sporta centru, kas ļauj aizvadīt kvalitatīvu sagatavošanās procesu pirms sacensību startiem, jo sporta centra smagatlētikas zāle un 100 metrus garais vieglatlētikas skrejceliņš nodrošina atlētiem tik nepieciešamos treniņus iekštelpās, informēja SIA “Siguldas Sporta serviss”.

Sportistiem ir iekārtota atsevišķa smagatlētikas zona ar pasaules līmeņa svarcelšanas elementiem un speciālu grīdas platformu trieciena absorbēšanai, kas spēj nodrošināt spēka, ātruma un slodzes treniņus.  Tāpat ir iespējams izmantot kādu no 17 kardio trenažieriem – skrejceliņus, steperus, eliptiskos trenažierus un airēšanas trenažieri vai profesionālos velotrenažierus. 

Nedēļas nogalē Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē uz starta bobslejā stāsies 18 vīru divnieku komandas un 10 sieviešu komandas, savukārt skeletonā vīriem startēs 24 atlēti, bet dāmām par uzvaru cīnīsies 17 sportistes. Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā savulaik jau ir norisinājies, bet šāda mēroga bobsleja sacensības notiks pirmo reizi, un skatītājiem būs iespēja atbalstīt labākos Latvijas sportistus.

Piektdien plkst. 14.30 Siguldā sacensības sāks bobslejistes, sestdien plkst. 9.30 sacentīsies skeletonisti un plkst. 13.00 bobsleja divnieki, bet svētdien plkst. 9.30 startēs skeletonistes un plkst. 13.00 otrās sacensības aizvadīs bobsleja divnieki.

Arī pēc gadu mijas Siguldā varēsim skatīt pasaules līmeņa sacensības – no 11. līdz 13.janvārim norisināsies Pasaules kausa posms kamaniņās, savukārt no 25. līdz 26. janvārim pasaules sporta notikumu stafeti Siguldā pārņems Eiropas kauss skeletonā, uz starta pulcējot visus labākos braucējus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.