Menu
 

Botam un Plūmem Eiropas čempionāta sudraba medaļas, Robežniecei un Bogdanovai bronza Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme izcīnījuši sudraba medaļas sestdien Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā notikušajā Eiropas čempionātā kamaniņu sportā, kas ir arī Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms. Līdz  ar to viņi atkārtojuši pagājušā gada Siguldā sasniegto panākumu. Eiropas čempionāta bronzu dāmu divnieku konkurencē ieguva Marta Robežniece un Kitija Bogdanova. Latvijas kamaniņu divniekiem arī divas godalgas Eiropas U23 čempionāta ieskaitē.

Bots un Plūme (Sigulda/Ropaži) vīru divnieku ekipāžu pirmajā braucienā sasniedza trešo labāko rezultātu, bet otrajā bija otrie ātrākie un summā par 0,172 sekundēm piekāpās vienīgi Eiropas čempioniem austriešiem Tomasam Štoi un Volfgangam Kindlam. Jāpiezīmē, ka otrajā pozīcijā pēc pirmā brauciena bija cita Austrijas ekipāža Gats/ Šepfs, taču otrajā viņi trases beigās piedzīvoja kritienu. Bronzas medaļas ieguva titulētie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts (+0,296 s).

Abu pārējo Latvijas divnieku neklātienes sacensībās Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs (Saulkrasti/Ulbroka/MSĢ), kuri piektdien izcīnīja otro vietu Nācijas kausā jeb Pasaules kausa kvalifikācijas sacensībās, arī sestdien pārspēja Eduardu Ševicu-Mikeļševicu un Lūkasu Krastu (Garkalne/Alūksne). Pirmajiem 11.vieta Pasaules kausa vērtējumā un desmitā Eiropas čempionātā (+0,966 s), otrajiem – attiecīgi 13.un 12.pozīcija (+0,998 s).

Turklāt Eiropas čempionāta ieskaitē U23 vecuma grupā Baltgalvis/Jegorovs izcīnīja sudraba godalgu, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā Bots/Plūme saglabājuši trešo pozīciju (350 punkti) aiz Štoi/Kindla (401) un Vendla/Arlta (380).

Dāmu divnieku sacensībās piektdienas Nāciju kausa uzvarētājas Marta Robežniece un Kitija Bogdanova (Ropaži/Rīga/MSĢ) ar piekto un ceturto rezultātu braucienos Pasaules kausa posmā ieņēma ceturto vietu 0,260 sekundes aiz uzvarētājām Džesikas Degenhardes un Šejenas Rozentāles no Vācijas, toties Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu (trešās sestdienas sacensībās bija amerikānietes). Turklāt arī šoreiz neiztika bez konkurentu “palīdzības” – otrajā braucienā gandrīz krita un uz devīto vietu noslīdēja līderes austrietes Egle/Kipa.

Anda Upīte un Zane Kaluma (Sigulda/Rīga), kuras Nāciju kausā bija otrās, arī šoreiz ierindojās vienu pozīciju zemāk par tautietēm – braucienos ceturtais un septītais laiks (+0,301 s). Savukārt trešais Latviajs duets Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna (Salaspils/Ropaži/MSĢ) ierindojās 11.vietā Pasaules kausā 17 duetu konkurencē un devītajā vietā Eiropas čempionātā (+0,870 s).

Eiropas U23 čempionātā ieskaitē Robežniecei un Bogdanovai zelta medaļas, bet Ziediņai un Zvilnai piektā vieta. Pasaules kausa kopvērtējumā visaugstāk – septītajā vietā – ir Viktorija un Selīna.

Iepriekš notikušajās dāmu individuālajās sacensībās labākā no Latvijas kamaniņu braucējām bija siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura pirmajā braucienā sasniedza piekto rezultātu, bet otrajā kļūdījās trases beigu daļā un ar 11.laiku noslīdēja uz astoto vietu Pasaules kausa posmā un piekto vietu Eiropas čempionātā. Uzvarētājai austrietei Madeleinai Eglei viņa summā zaudēja 0,486 sekundes.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem ar 12.un 13.rezultātu braucienos ieņēma 11.vietu Pasaules kausa posmā un astoto vietu Eiropas čempionātā (+0,678 s), Sigita Bērziņa no Siguldas, kurai pirmo reizi šosezon pamatsacensībām bija jākvalificējas no Nāciju kausa, ierindojās attiecīgi 15.un 12.vietā (+0,747 s), bet Zane Kaluma – 21.un 16.vietā (+1,078 s). Kalumai arī sestā vieta Eiropas U23 grupas ieskaitē.

Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā līdere ir Eiropas vicečempione vāciete Jūlija Taubica (455 p.), E.I.Vītola ieņem astoto pozīciju (206 p.). Vienpadsmitā ir K.Aparjode (191 p.) un trīspadsmitā S.Bērziņa (144 p.).

Svētdien Austrijā par Eiropas čempionāta medaļām sacentīsies vīri, kā arī stafešu komandas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.