Menu
 

Aparjods un stafešu komanda Eiropas čempionātā uzreiz aiz pjedestāla

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL Foto - Mareks Gaļinovskis, FIL

Saulkrastietis Kristers Aparjods ierindojās ceturtajā vietā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā un vienlaikus Eiropas čempionātā kamaniņu sportā vīru konkurencē svētdien Insbrukas trasē Austrijā. Par Eiropas U23 čempionu kļuva siguldietis Gints Bērziņš. Ceturto vietu ieņēma arī Latvijas kamaniņu braucēji komandu stafešu sacensībās.

Vīru sacensību pirmajā braucienā K.Aparjods sasniedza piekto rezultātu, bet otrajā bija ceturtais ātrākais un pakāpās par vienu pozīciju. Dominēja Austrijas kamaniņu braucēji, kuri ieņēma četras no pirmajām sešām vietām. Par Eiropas čempionu kļuva Jonass Millers, kurš pārtrauca vācieša Maksa Langenhana uzvaru sēriju (viņam šoreiz bronza). Aparjods uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 0,499 sekundes, bet no trešās pozīcijas atpalika par sekundes septiņām simtdaļām.

Siguldietis Gints Bērziņš ar 11.un 14.laiku braucienos ierindojās 12.vietā Pasaules kausa ieskaitē un 10.vietā Eiropas čempionātā (+1,471 s), toties kļuva par Eiropas čempionu U23 vecuma grupā. Savukārt ropažnieks Kaspars Rinks 30 dalībnieku konkurencē ieņēma attiecīgi 25.un 22.vietu (+2,252 s) un bija septītais U23 vecuma grupā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir M.Langenhans (470 punkti), Aparjods ir ceturtais (300 p.) un Bērziņš piecpadsmitais (109 p.).

Vēlāk notikušajās komandu stafešu sacensībās, kurās pirms gada Siguldā Latvija izcīnīja zelta medaļas, šoreiz izlasi pārstāvēja Elīna Ieva Vītola, Eiropas vicečempioni Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, Kristers Aparjods un bronzas laureātes Marta Robežniece un Kitija Bogdanova.

Deviņu valstu konkurencē latvieši finišā uzrādīja piekto rezultātu 1,095 sekundes aiz čempioniem Austrijas kamaniņu braucējiem. Priekšā bija arī Vācija (+0,186 s), Itālija (+0,461 s) un ASV (0,648 s).

27.un 28.janvārī Altenbergas trasē norisināsies pasaules čempionāts kamaniņu sportā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.