Menu
 

Februāra sākumā Siguldā norisināsies Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Viesturs Lācis Foto - Viesturs Lācis

Sesto sezonu pēc kārtas Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) Pasaules kausa izcīņas kalendārā iekļauta Siguldas trase – no 2. līdz 4.februārim Latvijā notiks PK sestais posms bobslejā un skeletonā, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

Kā informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijā, jau šobrīd dalību sacensībās apstiprinājuši gandrīz visi sezonas līderi, ieskaitot Latvijas pārstāvjus. Bobslejā mājiniekus pārstāvēs Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas ekipāžas, bet skeletonā – Siguldas Skeletona akadēmijas dalībnieki, turklāt trasē atgriezīsies vienīgā Latvijas skeletoniste, kura jebkad kādā no Pasaules kausa posmiem izcīnījusi medaļu, – Endija Tērauda.

Šogad Siguldas trasē notiks septiņas sacensības, kurās tiks sadalīti 11 medaļu komplekti. Tradicionāli Eiropas čempionāta uzvarētāji tiek noteikti, ņemot vērā PK posma rezultātus, bet šogad pirmo reizi vienā no disciplīnām EČ braucieni notiks atsevišķi no Pasaules kausa posma – sestdien, 3.februārī, vīrieši bobslejā divnieku ekipāžām sacentīsies PK ietvaros, bet nākamajā dienā – tikai Eiropas čempionātā.

Siguldas posms tiks atklāts piektdien, 2.februārī, plkst.8.30 ar PK sieviešu bobsleja divnieku sacensībām. Plkst.11.30 PK posma un EČ sacensības aizvadīs skeletonisti, bet plkst.15.00 startēs skeletonistes, arī sadalot medaļas gan PK, gan EČ ieskaitē.

Sestdien, 3.februārī, plkst.10.00 notiks monobobslejs sievietēm gan PK, gan EČ ieskaitē, bet plkst.14.30 vīrieši aizvadīs PK sacensības bobslejā divnieku ekipāžām. Savukārt svētdien, 4.februārī, plkst.10.00 vienlaicīgi ar PK posmu tiks sadalītas EČ medaļas bobslejā sievietēm divnieku ekipāžām, bet plkst.14.00 vīrieši cīnīsies par EČ titulu bobslejā divniekos.

Pasaules kausa Siguldas posms un Eiropas čempionāts apmeklētājiem ir bez maksas, norāda federācijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.