Menu
 

Četrās Pierīgas basketbola klubu spēlēs uzvaru gūst tikai mārupieši

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Četrās Nacionālās un Reģionālās līgas spēlēs ar Pierīgas komandu piedalīšanos panākumu guva tikai vieni no RBL līderiem Mārupes sporta centra basketbolisti. Zaudējumi basketbola klubiem “Ķekava” un “Ādaži/Carnikava”, kā arī “Babītes” komandai.

BK “Ķekava” basketbolisti mājas spēlē pret Olimpiskā centra “Limbaži” komandu bija vadībā cīņas lielāko daļu, taču piedzīvoja kārtējo zaudējumu. Mača gaita viņi vairākas reizes panāca deviņu punktu pārsvaru (26:17, 58:49), bet 100 sekundes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 79:79, taču galotnē virsroku ņēma viesi – 81:85.

Laukuma saimnieku rindās labākais kārtējo reizi bija Eduards Avotiņš – 32 punkti, 6 atlēkušās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles un 4 pārķertas piespēles. Pa 11 punktiem iemeta Ralfs Kristaps Bensons un Krišs Liepiņš. NBL Austrumu grupā ķekavieši ir pēdējā 11.vietā (2-14).

Mārupes sporta centra un “Basketbola klase/Valka” komandu spēles pirmajā puslaikā vadībā bija gan vieni, gan otri – mārupiešu lielākais pārsvars bij sākumā panāktais 9:2, lielākais deficīts 19:30, bet, pārtraukumā ejot, tablo vēstīja likumsakarīgu neizšķirtu 39:39. Otrajā puslaikā mārupieši pārņēma vadību un līdz ceturtās ceturtdaļas vidum faktiski bija izšķīruši cīņas iznākumu (81:63). Beigu rezultāts 91:74.

Uzvarētājiem Jēkabs Niedra guva 22 punktus, Toms Lūkass Ailis 16 un Ronalds Ginters 12 punktus. Ar 11 uzvarām 14 spēlēs mārupieši ir RBL Centra grupas līderi.

Dramatiskākajā no pēdējo dienu spēlēm basketbola klubs “Ādaži/Carnikava ” trešdien uzņēma “Cēsis/Cēsu sporta skola” komandu un teju visu cīņu pavadīja iedzinējos. Pirmajā puslaikā lielākie mīnusi bija 29:40, bet izšķirošā šķietami bija otrā puslaika vidusdaļa, kad cēsnieki sešu punktu starpību dažu minūšu laikā palielināja līdz divdesmit (67:87). Ādažu basketbolisti tomēr nenolaida rokas, metās atspēlēties, 22 sekundes pirms beigām izlīdzināja rezultātu (92:92) un panāca pagarinājumu. Arī tajā mājiniekiem lielākoties nācās domāt par deficīta likvidēšanu, tomēr šoreiz tas neizdevās – 102:104.

Galvenais ieguldījums spēlē bija BK “Ādaži/Carnikava” pamatsastāva spēlētājiem Rolandam Dovgjallo (27 punkti, 13 atl.bumbas, 4 piespēles), Viesturam Koham (24 p.), Jānim Ābolam (17 p., 14 atl.bumbas, 5 piespēles) un Gatim Justovičam (13 p., 10 piespēles, 9 atl.bumbas). 13 mačos viņiem ir septiņas uzvaras un ppiektā vieta Centra grupas tabulā.

RBL Rietumu grupas spēlē “Babītes” basketbolisti viesojās pie Bauskas BJSS audzēkņiem, otrajā ceturtdaļā veica 13:0 izrāvienu un 11 punktu deficītu uz īsu brīdi pārvērta divu punktu handikapā (31:29), tomēr puslaika beigās atkal bija zaudētājos (31:37). Ilgu laiku rezultāta starpība būtiski nemainījās, līdz ceturtās ceturtdaļas vidū Babītes komanda zaudēja deviņus punktus pēc kārtas (58:74) un beigās arī visu spēli – 70:80.

Viesu sastāvā rezultatīvākie bija Aigars Hermanis ar 22 un Valters Drusts ar 20 punktiem. Viņu komandai ir trīs uzvaras 15 spēlēs un priekšpēdējā astotā vieta tabulā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.