Menu
 

Upīte/Bogdanova otrās, Aparjods trešais Pasaules kausa posmā; junioriem vēl divas Eiropas čempionāta medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Anda Upīte ar Kitiju Bogdanovu izcīnīja otro un Kristers Aparjods trešo vietu sestdien kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās Altenbergas trasē Vācijā. Eiropas junioru čempionātā Sanktmoricas trasē Šveicē vēl divas medaļas sestdien izcīnījai Latvijas jaunie kamaniņu braucēji.

Altenbergā Pasaules kausa posma pirmā diena sākās ar vīru divnieku ekipāžu sacensībām, kurās Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem otrajā braucienā uzrādīja labāko rezultātu, diemžēl pirmajā mēģinājumā sasniegtais astotais laiks neļāva pakāpties augstāk par ceturto vietu. Uzvarētājiem austriešiem Juri Tomasam Gatam un Rikardo Martinam Šēfam latvieši summā zaudēja 0,135 sekundes. Toties Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Bots/Plūme pakāpušies uz otro vietu (410 punkti) aiz citas Austrijas ekipāžas Tomasa Štoi/Volfganga Kindla (486 p.).

Arī otrajam Latvijas divniekam viens brauciens izdevās krietni labāks par otru. Garkalnietis Eduards Ševics-Mikeļševics kopā ar Lūkasu Krastu pirmajā mēģinājumā bija sestie, bet otrajā tikai astoņpadsmitie un summā palika 15.vietā (+0,905 s). Tiesa, līdzīgi klājās arī titulētajiem vāciešiem Vendlam/Arltam, kuri pirms otrā brauciena bija līderi, bet beigās palika vēl aiz Latvijas otrās ekipāžas. Pasaules kausa kopvērtējumā Ševics-Mikeļševics/Krasts ir 15.pozīcijā (140 p.).

Vīru individuālajās sacensībās Kristers Aparjods braucienos bija septītais un otrais un trešo reizi šosezon Pasaules kausa posmos izcīnīja bronzas medaļu. Neticamu uzvaru izcīnīja sezonas līderis Makss Langenhans no Vācijas, kurš pirmajā braucienā bija tikai 21.vietā, bet ar izcilu otro braucienu finišēja sev ierastajā pirmajā vietā. Aparjods viņam zaudēja 0,127 sekundes, bet otrās vietas ieguvējs austrietis Dāvids Gleiršers Kristeru pārspēja par 0,006 sekundēm.

Gints Bērziņš, līdzīgi kā Latvijas divnieki, pirmajā mēģinājumā uzrādīja ceturto labāko laiku, bet otrajā rupji kļūdījās un atkrita uz 23.vietu (+1,524 s). Pasaules kausa kopvērtējumā līderim M.Langenhanam ir 570 punkti. K.Aparjods ar 370 punktiem ir ceturtais, bet G.Bērziņš ar 127 punktiem sešpadsmitais.

Dāmu divnieku sacensībās Latviju pātstāvēja atkal jauna ekipāža – Anda Upīte, kura sezonu sāka pārī ar Saniju Ozoliņu, bet pirms nedēļas izcīnīja trīs medaļas pasaules čempionātā kopā ar Zani Kalumu, šoreiz brauca duetā ar Kitiju Bogdanovu.

Pirmajā braucienā izmantojot pirmo numuru, latvietes sasniedza trases starta rekordu un arī finišā palika nepārspētas, kaut vairākas ekipāžas zaudēja pavisam nedaudz. Otrajā braucienā Upīte/Bogdanova bija ceturtās ātrākās un summā par 0,201 sekundi piekāpās Andreai Feterei un Marionai Oberhoferei no Itālijas.

Svētdien Altenbergā norisināsies sacensības individuāli dāmām un stafešu komandām.

Eiropas junioru čempionātā Sanktmoricā sacensībās juniorēm bronzas godalgu ieguva Zane Kaluma, kura abos braucienos piekāpās vien divām vienaudzēm no Vācijas – Ankai Jēnikei un Antonijai Pīčmanei. Savukārt komandu sacensībās Zane kopā ar Eiropas čempioniem ropažnieku Kasparu Rinku un divnieku Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs (Saulkrasti/Ulbroka) izcīnīja zelta medaļas, par 0,047 sekundēm apsteidzot tuvākos sekotājus Itālijas kamaniņu braucējus. Līdz ar to latvieši tika pie godalgām visās piecas Eiropas junioru čempionāta disciplīnās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.