Menu
 

Ernesta Gulbja fonda un "Rimi" stipendijas ieguvēji, tostarp no Pierīgas, aizvadījuši pirmos tenisa treniņus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pateicoties atlases procesam, kas norisinājās pērnā gada novembrī, 57 Ernesta Gulbja fonda un “Rimi” stipendijas ieguvēji vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem šogad aizvadījuši jau pirmos treniņus un gatavojas kopīgam treniņam ar pieredzējušo tenisistu Ernestu Gulbi marta beigās. Ņemot vērā lielo interesi par stipendiju un bērnu augsto izaugsmes potenciālu, pērn Ernesta Gulbja fonds nolēma papildus “Rimi” stipendijai nodrošināt iespēju vēl 50 bērniem no visas Latvijas pāris reizes gadā apmeklēt kopīgos treniņus, informē “Rimi Latvia” pārstāvji. 

Ernesta Gulbja fonda un “Rimi” ziedojums sniedz iespēju 57 bērniem gada garumā bez maksas apgūt tenisa prasmes sertificētu treneru vadībā dažādās Latvijas pilsētās. Pašlaik stipendijas ieguvēju treniņi notiek Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Rēzeknē, Cēsīs, Valmierā, Ādažos, Jūrmalā, Jēkabpilī, Mārupē, Ogrē, Daugavpilī, Talsos, Piņķos un Rīgā.

Kopā ar sertificētiem un pieredzējušiem treneriem bērni aizvada ikdienas treniņus, lai jau marta beigās atrādītu iegūtās prasmes pirmajā kopīgajā treniņā ar Ernestu Gulbi. Pašlaik mārupieši treniņus aizvada Mārupes tenisa skolā, kur par jauno censoņu prasmēm un iemaņām rūpējas treneris Pauls Feldmanis, savukārt jūrmalnieki treniņus aizvada tenisa centrā “Lielupe”, kur par jauno censoņu prasmēm un iemaņām rūpējas treneri Edgars Viņķis, Džems Viņķis, Marika Netenberga un Terēza Stenclava. Pirmajā kopīgajā treniņā piedalīsies arī tie 50 bērni, kuriem pēc Ernesta Gulbja fonda lēmuma tika sniegta iespēja izmēģināt spēkus tenisā ārpus “Rimi” stipendiju programmas.

“Esam gandarīti, ka mūsu vēlme nodrošināt iespējas trenēties tenisā ikvienam bērnam guva tik plašu atsaucību visā Latvijā. Pašlaik mēs palīdzam attīstīt iemaņas un talantu 57 bērniem ar vai bez priekšzināšanām tenisā. Īpašu uzmanību pievēršam reģioniem, kur tenisa kultūra līdz šim nebija tik populāra kā, piemēram, Rīgā, Jūrmalā un Liepājā. Tas noteikti ir nozīmīgs solis tenisa attīstībai visā Latvijā. Vēlos teikt paldies treneriem, kas atsaucās uz mūsu aicinājumu un ikdienā nodod savas zināšanas un prasmes jaunajiem censoņiem. Jau pēc pirmajiem treniņiem redzam, ka ieguldītais darbs sāk nest augļus un Latvijā ir bērni ar labu izaugsmes potenciālu,” uzsver fonda dibinātājs un Latvijas Tenisa savienības prezidents Ernests Gulbis.

Visvairāk Ernesta Gulbja un “Rimi” stipendijas ieguvēju ir Rīgā – 11, tad seko Liepāja ar astoņiem, Ādaži ar sešiem, Jūrmala un Valmiera ar pieciem, Cēsis un Mārupe ar četriem, Ventspils, Jelgava un Rēzekne ar trīs stipendiātiem, Daugavpils un Ogre ar diviem un Talsi ar vienu stipendiātu, vēsta “Rimi Latvia” pārstāvji.

2023.gada 12.novembrī tenisa centrā “Lielupe” Jūrmalā līksmā un aizrautīgā gaisotnē tika aizvadīta Ernesta Gulbja fonda un “Rimi” stipendiju atlases diena, kurā tika vērtēti 630 bērni, kas pieteikti stipendiju programmai tenisa talantu attīstībai. Atlasē piedalījās piecus līdz astoņus gadus veci bērni no Jelgavas, Valmieras, Liepājas, Ogres, Cēsīm, Ventspils, Ķekavas, Siguldas, Daugavpils, Aizkraukles, Garkalnes, Rēzeknes, Rīgas, Jūrmalas, Ādažiem un Mārupes. Bērniem bija jāpilda dažādi fiziski uzdevumi un pārbaudījumi, lai pieredzējušais tenisists Ernests Gulbis kopā ar zinošu treneru komandu varētu novērtēt viņu fizisko sagatavotību, sportisko garu, motivāciju un azartu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.