Menu
 

Foto: Kamaniņu sporta Pasaules kausa sezona noslēdzas ar Vītolas un Aparjoda uzvarām Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Treknu punktu veiksmīgajai Pasaules kausa izcīņas sezonai nedēļas nogalē pielika Latvijas kamaniņu braucēji. Sestdienas Mārtiņa Bota un Roberta Plūmes uzvarai divnieku ekipāžu sacensībās svētdien sekoja Elīnas Ievas Vītolas un Kristera Aparjoda triumfs individuālajās sacensībās, kā arī Latvijas komandas otrā vieta stafetē.

Rīkotāju eksperiments, vieninieku sacensības aizvadot divu dienu garumā, mājiniekiem Latvijas kamaniņu braucējiem izrādījās ļoti pateicīgs. Dāmu sacensībās E.I.Vītola svētdien otrajā braucienā, tāpat kā sestdien pirmajā, sasniedza otro labāko rezultātu, savukārt līdere pēc pirmā mēģinājuma un Pasaules kausa ieguvēja Jūlija Taubica rupji kļūdījas jau startā un atkrita uz devīto pozīciju. Divu braucienu summā Vītola apsteidza vācietes Annu Berreiteri un Merli Frēbelu par attiecīgi 0,074 un 0,115 sekundēm.

Piektajā vietā ierindojās Sigita Bērziņa, kura pirms otrā brauciena bija trešā (+0,186 s), Kendija Aparjode no piektās vietas noslīdēja uz septīto (+0,222), bet Zane Kaluma no 15.vietas pakāpās uz divpadsmito (+0,525).

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja J.Taubica (1034 p.). E.I.Vītola noslēgumā ieņēma ceturto vietu (622 p.), K.Aparjode devīto (559), S.Bērziņa divpadsmito (421) un Z.Kaluma, kura piedalījās tikai daļā posmu, 22.vietu (132).

Vīru sacensībās uz vienu dienu zaudēto trases rekordu svētdien atguva Kristers Aparjods (47,493 sekundes), un tas viņam garantēja uzvaru Pasaules kausa pēdējā posmā. Otrās vietas ieguvēju Feliksu Lohu no Vācijas saulkrastietis apsteidza par 0,146 sekundēm.

Ar piekto rezultātu otrajā braucienā sestajā vietā ierindojās Gints Bērziņš (+0,528 s), Kaspars Rinks ieņēma devīto vietu (+0,659), bet Roberts Dreimanis sacensības noslēdza 21.vietā (+3,107).

Pasaules kausa kopvērtējumā K.Aparjods finišēja otrajā vietā (841 p.) aiz vācieša Maksa Langenhana (970). G.Bērziņam 11.pozīcija (375 p.).

Kamaniņu sporta starptautiskā sezona noslēdzās ar komandu stafetes sacensībām, kurās piedalījās septiņu valstu izlases un kurās mājiniekus līdz ar četriem pēdējā posma uzvarētājiem pārstāvēja dāmu divnieks Anda Upīte/Zane Kaluma. Latviešu rezultātu finišā (2:57,657) par 0,141 sekundi tomēr izdevās pārspēt kā pēdējiem startējušajiem Vācijas kamaniņu braucējiem – otrā vieta.

Sezonas kopvērtējumā uzvarēja Vācija (540 punkti), viņiem seko Austrija (446), ASV (410), bet Latvijai pēc neveiksmīga sezonas sākuma ceturtā vieta (380 p.).

Nākamās nedēļas beigās Siguldas trasē plānots Latvijas čempionāts kamaniņu sportā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.