Menu
 

Futbola spēlēs Olainē, Jaunmārupē un Salaspilī zaudējumi, Ķekavā uzvara

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – no futbols.tv Foto – no futbols.tv

Nedēļas nogalē aizvadītajās vairāku Latvijas futbola līgu spēlēs pie uzvarām tika vienīgi Ķekavas kluba “Auda” dāmu un vīru komandas. Zaudējumus mājas spēlēs piedzīvoja Olaines, Mārupes un Salaspils futbolisti un futbolistes.

Sieviešu futbola līgas čempionātā jau otrajā kārtā spēkiem mērojās abas Pierīgas komandas – futbola klubi “Olaine” un “Auda”. Ņemot vērā, ka iepriekšējā sezonā ķekavietes savstarpējās spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 0:9, viņu uzvara 2:1 Olainē uzskatāma par pātrsteigumu. Pirmā puslaika vidū “Audu” vadībā izvirzīja Melānija Zālīte, pirmās stundas beigās Anžela Ļebedeva mājiniecēm panāca izlīdzinājumu, taču 15 minūtes vēlāk “Olaines” soda laukumā veiklākā izrādījās Madara Vīgante, kura guva uzvaras vārtus Ķekavas komandas labā.

Pēc divām kārtām “Audai” ir trīs punkti, bet olainietes, kuras uzvarēja pirmssezonas turnīrā “Ziemas kauss”, abas pirmās spēlēs piedzīvojušas zaudējumus.

Latvijas pirmās līgas līgas jeb “Optibet” Nākotnes līgas otrajā kārtā sezonas pirmajā oficiālajā mājas spēlē sāpīgu neveiksmi piedzīvoja Mārupes sporta centra futbolisti. Mačā pret futbola skolas “Alberts” komandu teritoriāls pārsvars bija viesiem, taču ilgu laiku tuvāk vārtu guvumam bija mārupieši, kuri pirmā puslaika vidū trāpīja pa vārtu pārliktni. Ritēja kompensācijas laika pēdējās sekundes, kad pēc tāla centrējuma burzmā viesi iebakstīja bumbu laukuma saimnieku vārtos – 0:1.

Citā Nākotnes līgas spēlē Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda savā laukumā uzņēma RFS dublieru vienību. Rīdzinieki pēc stūra sitiena izspēles jau 4.minūtē izvirzījās vadībā un turpinājumā daudz vairāk kontrolēja bumbu. Olainieši meklēja iespējas pretzubrukumos, un vienā no tādiem 15.minūtē Raitis Haralds Butlers panāca neizšķirtu 1:1.

Arī otrajā puslaikā Olaines futbolistiem lielākoties nācās domāt par savu vārtu drošību, un labu brīdi tas viņiem gluži labi izdevās, tomēr puslaika vidū pēc vēl vienas standartsituācijas nācās zaudēt otros vārtus, bet pamatlaika pašās beigās arī trešos – 1:3. Pēc divām kārtām Mārupei ir viens punkts, Olainei divi zaudējumi, bet viņu nedēļas nogales pretiniekiem – pa divām uzvarām un sešiem punktiem.

Latvijas otrās līgas jeb ““Altero.lv” Liiga” turnīru ar zaudējumu 0:2 savā laukumā sestdien sāka futbola klubs “Salaspils”. Otrā puslaika vidū salaspilieši zaudēja pirmos vārtus, drīz pēc tam palika skaitliskā mazākumā un četras minūtes līdz pamatlaika beigām ielaida arī otros – 0:2.

Ar panākumu rezultatīvā cīņā savās mājās pret futbola klubu “Union” jauno sezonu otrās līgas B grupā sāka FK “Ķekava/Auda” futbolisti. Pirmā puslaika beigās un otrā sākumā leģionāri Ibula Basukika no Kongo DR un senegālietis Ba Bubakars panāca divu vārtu pārsvaru ķekaviešiem. Drīz pēc tam īsā brīdī viesi vienus vārtus atguva, Basukika atjaunoja divu vārtu pārsvaru un “Union” vēlreiz samazināja starpību līdz minimumam, tomēr Ķekavas klubs nosargāja uzvaru 3:2.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.