Menu
 

Salaspils basketbolisti debijas sezonu Nacionālajā līgā noslēdz ar vicečempionu titulu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/salaspilsbasketbols Foto - facebook.com/salaspilsbasketbols

Nacionālās basketbola līgas fināla trešajā spēlē Salaspils sporta skolas komanda sestdien viesos piekāpās basketbola klubam “Jelgava”, zaudēja sērijā 0:3 un savā pirmajā sezonā pēc ranga otrā spēcīgākajā basketbola līgā Latvijā izcīnīja vicečempionu titulu.

Salaspils komanda pirms trešās finālspēles traumas dēļ bija zaudējusi vienu no saviem vadošajiem spēlētājiem Jāni Pozņaku. Savukārt jelgavnieki sastāvā ieguva iespaidīgu papildinājumu olimpiskā čempiona Edgara Krūmiņa personā. Tiesa, viņa iesaiste spēlē sanāca diezgan savdabīga. Otrās ceturtdaļas sākumā, vienā no epizodēm cenšoties nomierināt briestošo konfliktu sāncenšu starpā, Krūmiņš no rezervistu soliņa izskrēja laukumā un par to izpelnījās diskvalificējošo piezīmi...

Pirmās ceturtdaļas lielāko daļu ar dažu punktu pārsvaru vadībā bija BK “Jelgava” basketbolisti, taču pašās beigās salaspilieši izlīdzināja rezultātu (16:16), un otrajā ceturtdaļā ar 2-4 punktu starpību vadībā jau bija viņi. Pirmais puslaiks noslēdzās ar mājinieku precīzu metienu no laukuma centra pēdējā sekundē, kas viņiem ļāva doties atpūtā ar “plus viens” (38:37).

To, ka šī epizode Salaspils basketbolistu nav salauzusi, viņi apliecināja ar diviem precīziem tālmetieniem pirmajos otrā puslaika uzbrukumos (43:38), un arī līdz puslaika vidum  viesi saglabāja minimālu pārsvaru – pirms pēdējās ceturtdaļas 54:52 viņu labā.

Diemžēl cīņas pēdējais posms atgādināja pirmo finālspēli Jelgavā, kad salaspilieši deviņas minūtes pēc kārtas nespēja gūt ne punkta. Šoreiz viesu “sausuma” periods ilga piecas minūtes, kuru laikā ar finālu pieredzi bagātākie jelgavnieki iemeta 17 punktus pēc kārtas (69:54) un izšķīra spēles un visas finālsērijas likteni (ceturtā ceturtdaļa – 31:8). BK “Jelgava” uzvarēja 83:62 (sērijā 3:0) un pēc viena gada pārtraukuma atguva “Ramirent” Nacionālās basketbola līgas čempionu titulu (pērn viņi bija otrie).

Salaspils sporta skola par spīti zaudējumiem pēdējās trijās spēlēs debijas sezonu NBL pabeidza ar lielisku panākumu – otro vietu. Sezonā salaspilieši izcīnīja 21 uzvaru un piedzīvoja 10 zaudējumus. Sestdien pēdējā mačā rezultatīvākie viņu sastāvā bija Reinis Otersons (16 punkti), Kristiāns Armanovs (9), Dāvis Klegeris (7) un Kristiāns Pastors (7).

Dāvis Klegeris un Kristiāns Armanovs arī tika iekļauti NBL sezonas simboliskajā zvaigžņu pieciniekā.

Multimediji

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.