Menu
 

Apbalvoti sportiskākie Pierīgas novadi

  • Autors:  Apriņķis.lv
2018.gada Pierīgas novadu sporta spēļu laureāti 2018.gada Pierīgas novadu sporta spēļu laureāti Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē sveikti šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu uzvarētāji. Pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Mārupes novads, kas tikai par vienu punktu apsteidza Babītes novadu. Trešajā vietā Stopiņu novads.

Šogad Pierīgas novadu sporta spēļu programmā bija iekļautas 18 sacensības – dambrete, šahs, galda teniss, zemledus makšķerēšana, futbols, novuss, orientēšanās, florbols, pludmales volejbols vīriem un dāmām, kalnu riteņbraukšana, vieglatlētikas kross, basketbols vīriem, volejbols vīriem un dāmām, šautriņu mešana, peldēšana un zolīte. Atbilstoši nolikumam, spēļu kopvērtējumā tika ņemti vērā tikai 11 labākie no 18 rezultātiem.

Intriga cīņā par pirmo vietu saglabājās līdz pat zolītes turnīra beigām, kurā izcīnot uzvaru, kārtējo čempionu titulu Pierīgas spēļu kopvērtējumā izcīnīja mārupieši (191 punkts). Iepriekš viņi bija uzvarējuši arī pludmales volejbola un basketbola turnīros vīriem, vieglatlētikas krosā un volejbolā dāmām.

Tikai par vienu punktu no Pierīgas čempioniem atpalika Babītes novada pārstāvji, kuri bija labākie novusa un dāmu pludmales volejbola turnīros un vēl septiņās sacensībās ierindojās labāko trijniekā. Zīmīgi, ka, rēķinot visas 18 sacensības, Babītes sportisti savāca lielāko punktu summu – 230 (Ropažiem 218, Mārupei 214).

Trešo vietu Pierīgas spēļu kopvērtējumā ar 186 punktiem ieņēma Stopiņu novada sportisti, kuri ieguva pirmo vietu galda tenisa, telpu futbola, florbola un peldēšanas sacensībās. Labāko sešnieku noslēdza Ropažu novads (174 p.), Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē neietilpstošais, taču sacensībās regulāri startējošais Salaspils novads (165) un Baldones novads (160,5 p.).

Tālākās vietas ieņēma Krimulda (151,5 p.), Mālpils (143,5), Saulkrasti (139), Ķekava (136), Olaine (100,5), Ādaži (95), Sēja (69,5), Inčukalns (55) un Sigulda (42). Jāņem gan vērā, ka Ķekava, Sigulda, Olaine un Carnikava, tāpat kā Salaspils, neietilpst Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē un piedalās tikai atsevišķos Pierīgas sporta spēļu posmos.

Kā portālu “Apriņķis.lv” informēja pārvaldē, nākamā gada sporta spēļu programmā paredzēts iekļaut arī vieglatlētikas četrcīņas sacensības, bet gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles notiks 28.jūnijā Saulkrastos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.