Menu
 

"Livonia" atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - RC "Livonia" Foto - RC "Livonia"

Uzvarot arī otrajā Latvijas regbija-7 čempionāta posmā Baldonē, čempionu titulu izcīnījusi “Livonia” regbija kluba pirmā komanda “BalticXL/Livonia”. Otro un trešo vietu divu posmu summā  ieņēma divas Ķekavas novada komandas.

Sestdien Latvijas čempionāta otrajā posmā piedalījās astoņas komandas – par vienu mazāk nekā pirmajā. Priekšsacīkstēs tās aizvadīja spēles divās apakšgrupās, un pa divām labākajām iekļuva pusfinālā.

Čempionu tituls faktiski izšķīrās jau pusfināla spēlē, kurā tikās pirmā posma finālisti – “BalticXL/Livonia” un pagājušā gada čempionvienība “Baldone”. Laukuma saimnieki vienīgos piecus punktus ar piezemējumu guva jau otrā puslaika nogalē, bet pirms tam Garkalnes kluba pārstāvji jau bija nopelnījuši piectik vairāk – pārliecinoša uzvara 26:5.

Otrajā pusfinālā Ķekavas “Miesnieki”, lielu cīņas daļu nospēlējuši aizsardzībā, tomēr uzvarēja regbija klubu “Mītava” 28:0.

Finālmačā “BalticXL/Livonia” – “Miesnieki” pirmajā puslaikā ķekavieši atspēlēja 12 punktu deficītu un izlīdzināja rezultātu, tomēr spēles otrajā pusē ar vēl vienu piezemējumu “Livonia” nodrošināja uzvaru 17:12, pirmo vietu turnīrā un Latvijas čempionu titulu.

Iepriekš spēlē par trešo vietu “Baldones” regbisti, atspēlējuši septiņu punktu deficītu (7:14), ar 33:19 pārspēja “Mītavu”. Tāpat kā “Miesniekiem”, arī baldoniešiem čempionāta posmos ir viena otrā un viena trešā vieta.

Spēlē par piekto vietu “Livonia” kluba otrā komanda “Garkalne/Livonia” uzvarēja Valmieras “Fēniksu” 36:7, bet mačā par septīto vietu regbija klubs “Eži” pārspēja “Jūrmalu” 19:12. Čempionāta kopvērtējumā aiz labāko trijnieka ierindojās “Mītava”, “Fēnikss”, “Garkalne/Livonia”, “Eži” un “Jūrmala”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.