Menu
 

Slēpošanas trasi un inventāru šoziem izmantos vairāk nekā 1000 Siguldas novada skolēnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Slēpošanas trasi un inventāru šoziem izmantos vairāk nekā 1000 Siguldas novada skolēnu Foto – "Siguldas Sporta serviss"

Iestājoties noturīgiem ziemas laikapstākļiem, liela daļa Siguldas novada skolu un pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņi sporta stundas aizvada, slēpojot “Fischer” Slēpošanas centrā. Lai mazie novadnieki pavadītu pēc iespējas vairāk laika svaigā gaisā un sportojot, slēpošanas centrā visiem Siguldas izglītības iestāžu audzēkņiem bez maksas ir pieejams kvalitatīvs slēpošanas inventārs un trase.

“Fischer” Slēpošanas centrā sporta stundas uz slēpēm aizvada audzēkņi no četrām novada skolām – Laurenču sākumskolas, Siguldas Pilsētas vidusskolas, Siguldas 1.pamatskolas un Mores pamatskolas, bet visiem novada skolēniem ir iespēja piedalīties īpašā bonusu sistēmā un uzlabot savas atzīmes sporta stundā, vēsta SIA “Siguldas Sporta serviss”. Bonusu sistēma, kas novadā darbojās jau piecus gadus, ļauj ikvienam Siguldas novada izglītības iestādes audzēknim "Fischer" Slēpošanas centra trasi un inventāru izmantot bez maksas arī no skolas brīvajā laikā. Turklāt, šādi ir iespēja uzlabot atzīmi sportā.

Bērniem un jauniešiem ir pieejams kvalitatīvs "Fischer" zīmola inventārs gan slidsolim, gan klasiskajam solim. Paredzams, ka līdz ziemas beigām šo iespēju izmantos vairāk nekā 1000 Siguldas novada izglītības iestāžu audzēkņu, no kuriem trešā daļa būs pirmsskolas vecuma bērni.

Bērniem un jauniešiem, kuri vēlas iemācīties slēpot, projekta “Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros ir iespēja ziemas mēnešos piedalīties arī bezmaksas slēpošanas nodarbībās, kas notiek pirmdienās un trešdienās plkst. 19.00, kā arī sestdienās plkst. 10.30. Nodarbības vada sertificēti slēpošanas treneri. Šoziem bezmaksas slēpošanas apmācībās jau ir piedalījušies vairāk nekā 100 skolēnu.

Pārbaudīt iegūtās slēpošanas prasmes varēs treniņsacensībās "S!-Slēpo", kas šajā sezonā plānotas 17.janvārī, 7.februārī un 21.martā, kā arī "S!-Fischer" ziemas skolēnu čempionātā, kas notiks 18.janvārī, 1.februārī, 22.februārī un 15.martā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.