Menu
 

Latvijas kamaniņu divnieki Siguldā izcīna pirmās godalgotās vietas sezonā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas kamaniņu divnieki Siguldā izcīna pirmās godalgotās vietas sezonā (papildināta) Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja otro un siguldieši Andris un Juris Šici trešo vietu divnieku ekipāžu sacensībās sestdien Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā kamaniņu sportā Siguldas trasē. Latvijas sportistiem šis ir pirmais goda pjedestāls šajā sezonā.

Gudramovičs un Kalniņš, kuri piektdien uzvarēja Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās, uz kādu no medaļām pieteicās jau pirmajā braucienā, kurā sasniedza otro labāko rezultātu aiz sezonas līderiem Tonija Egerta un Sašas Benekena no Vācijas (+0,161 s). Vienu pozīciju zemāk bija brāļi Šici (+0,225 s), kuriem sekoja otrā Vācijas ekipāža Vendls/Arlts un divi Itālijas dueti.

Otrais brauciens nekādas izmaiņas vadošajā sešniekā neieviesa. Summā Gudramovičs/Kalniņš ar divām otrajām vietām atsevišķos braucienos saglabāja otro pozīciju arī summā, Egertam/Benekenam zaudējot 0,379 sekundes. Šici abos braucienos bija trešie un no uzvarētājiem atpalika par 0,469 sekundēm.

"Laiks bija nedaudz siltāks, kā bijām gaidījuši, bet bijām pielāgojušies tā, lai būtu droši arī šādā laikā. Jaunā kamana ir tāda, kādu gribas, turklāt rezultāti rāda, ka iet ļoti labi. Ātrums ir viens no labākajiem, un tas ir ne tikai šajā trasē - tas bija arī pirms nedēļas Kēnigszē. Kamana pēc formas ir pilnīgi citādāka nekā iepriekšējā, tikai krāsa no vecās kamanas ir palikusi. Vajadzēja kaut ko tādu, lai varētu divus braucienus nobraukt stabili, nevis tikai vienu," Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) citē Kalniņa teikto.

Trešā Latvijas ekipāža ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču braucienos uzrādīja trīspadsmito un devīto laiku un palika 12.vietā 18 ekipāžu konkurencē (+1,146 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā vadībā nostiprinājušies Egerts un Benekens – 725 punkti. Brāļi Šici ar 451 punktu ieņem ceturto vietu, Putins un Marcinkēvičs ir devītie (334 p.), bet Gudramovičs un Kalniņš, kuri izlaida Ziemeļamerikas trasēs notikušos posmus, piecpadsmitie (156 p.).

Atzīstamus rezultātus Latvijas kamaniņu braucējas sasniedza dāmu sacensībās, kurās uzvarēja Tatjana Ivanova no Krievijas. Piektdien notikušā Nāciju kausa uzvarētāja Kendija Aparjode no Saulkrastiem ar ceturto un piekto rezultātu braucienos izcīnīja piekto vietu 0,378 sekundes aiz uzvarētājas.

Divas pozīcijas zemāk ierindojās Elīza Cauce no Krimuldas (+0,602 s), bet siguldiete Ulla Zirne, kura pēc pirmā mēģinājuma bija 11.pozīcijā, otrajā spēja izkarot vietu pirmā desmita beigās (+0,828 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmā ir vāciete Natālija Geizenbergere, kura Siguldā ieņēma otro vietu (697 p.). Cauce ir astotajā (323), Aparjode divpadsmitajā (235) un Zirne četrpadsmitajā vietā (217).

Svētdien plkst. 9.55 un 11.30 Siguldā paredzēti vīru braucieni, bet 13.40 komandu stafetes sacensības. Jāpiezīmē, ka Siguldas posms kamaniņu braucējiem ir pēdējās sacensības pirms Vinterbergā paredzētā pasaules čempionāta.

(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.