Menu
 

Brāļi Šici ceturtajā, Aparjods piektajā vietā pasaules čempionāta sprinta sacensībās (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Brāļi Šici ceturtajā, Aparjods piektajā vietā pasaules čempionāta sprinta sacensībās (papildināta) Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Brāļi Andris un Juris Šici izcīnījuši ceturto vietu sprinta sacensībās piektdien pasaules čempionātā kamaniņu sportā Vinterbergas trasē Vācijā. No medaļas viņus šķīra sekundes četras simtdaļas.

Vienīgo braucienu siguldieši veica 30,868 sekundēs un bija līderi, līdz uz starta izgāja pēdējās trīs ekipāžas. Diemžēl tās visas izrādījās ātrākas, un Šici palika bez medaļas. Pasaules čempionu titulu ieguva vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens (30,812 s), sudrabs viņu tautiešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam (30,824), bronza – austriešiem Tomasam Štojam un Lorencam Kolleram (30,829 s).

Otrā Latvijas ekipāža ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ierindojās 12.vietā 0,259 sekundes aiz pasaules čempioniem.

Dāmu sprinta sacensībās, kurās trīskāršu uzvaru svinēja Vācijas kamaniņu braucējas ar Natāliju Geizenbergeri priekšgalā, labākā no latvietēm bija Elīza Cauce no Krimuldas, kura ierindojās devītajā vietā. Uzvarētājai viņa zaudēja 0,422 sekundes un par vienu pozīciju apsteidza siguldieti Ullu Zirni (+0,437 s). Kendija Aparjode no Saulkrastiem, kura iepriekš bija labākā no Latvijas sportistēm sprinta kvalifikācijā, finišēja 12.vietā (+0,609 s).

Kendijas brālis Kristers Aparjods sasniedza Latvijas komandas otro labāko rezultātu – vīru sacensībās viņš izcīnīja piekto vietu, par 0,119 sekundēm atpaliekot no pasaules čempiona austrieša Jonasa Millera. Siguldietis Riks Kristens Rozītis ierindojās 12.vietā (+0,341 s).

Kā zināms, katrā no trim sacensībām piedalās pa 15 labākajiem. Sprinta finālsacensībām nekvalificējās divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš (21.vieta), kā arī Inārs Kivlenieks (21.v.) un Artūrs Dārznieks (23.v.).

Sestdien Vinterbergā pasaules čempionāta medaļas sadalīs divnieki un dāmas, bet svētdien notiks sacensības vīriem un stafešu komandām.

(papildināta ar vīru rezultātiem)

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.