Menu
 

Skolēni Siguldā sacenšas šķēršļu slēpošanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - “Siguldas Sporta serviss” Foto - “Siguldas Sporta serviss”

Piektdien 170 skolēni Siguldā mērojās spēkiem “S!-Fischer” skolēnu slēpošanas čempionāta trešajā posmā šķēršļu un veiklības distancē brīvajā stilā. Sacensībās dalībniekiem bija jāveic viens aplis – mazākajām grupām 300 metru distance, pārējām grupām – 700 metri ar diviem kāpumiem.

Kā pastāstīja pasākuma rīkotāji, šķēršļu un veiklības distancē jaunajiem slēpotājiem no 20 Latvijas skolām bija jāparāda sava varēšana slēpju pārvaldīšanā, pārvarot “čūskiņu”, “labirintu”, slaloma nobraucienus gan lejup, gan augšup, slēpošanu atmuguriski, kā arī “mogulu” jeb sniega pumpas un citus šķēršļus. Šķēršļu joslas izmantot distanču slēpošanā, lai uzlabotu jauno sportistu slēpošanas tehniku.

Tradicionāli ļoti labus rezultātus uzrādīja Madonas Valsts ģimnāzijas, Laurenču sākumskolas, Madonas pilsētas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi. No mājiniekiem siguldiešiem uzvaras savās vecuma grupās izcīnīja Heidija Ciagune (S10), Kate Novicāne (S12), Kristīne Brunere (S18) un Bruno Bilāns (V12). Otrās vietas ieguva Keita Marcinkeviča (S12), Sandijs Suhānovs (V16) un Vieturs Veits (V18), trešās – Kristaps Paio (V12) un Leo Bilāns (V10). Starp laureātiem jaunākajā V10 vecuma grupā iekļuva arī Patriks Garisons no Mārupes vidusskolas.

Pēdējais “S!-Fischer” skolēnu slēpošanas čempionāta posms notiks 22. martā. Dalībniekiem būs jāmērojas spēkiem, slēpojot brīvajā stilā ar atsevišķu startu.

Jāatgādina, ka sacensību seriālā skolēni sacenšas par kopvērtējuma galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā “Fischer Latvia” slēpošanas inventāra iegādei. Pasākuma mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot spēcīgākās vispārizglītojošās Latvijas skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.