Menu
 

Triatlona sezona Siguldā sākas ar visu laiku apmeklētākajām akvatlona sacensībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Triatlona federācija Foto - Latvijas Triatlona federācija

Akvatlona sacensības Siguldā atklājušas 2019. gada Latvijas kausu sezonu, turklāt ar 172 sportistiem tika sasniegts jauns dalībnieku rekordskaits šajā sporta veidā Latvijā. Spēkus akvatlonā izmēģināja peldētāji, riteņbraucēji, orientieristi, slēpotāji, biatlonisti  un, protams, vieglatlēti.

Akvatlonā vispirms jāveic peldēšanas distance, kurai seko skriešana ar handikapa startu – kā pirmais startē ātrākais peldētājs, kuru konkurenti cenšas noķert. Uzvarētājs ir tas, kurš finiša līniju šķērso pirmais, atgādināja Latvijas Triatlona federācijā.

No Latvijā zināmākajiem sportistiem, kas pārbaudīja savus spēkus akvatlonā, jāizceļ Latvijas labākā vidējo distanču skrējēja savā vecumā, šī gada Latvijas čempione pieaugušajiem 1500 metru distancē telpās Kamilla Vanadziņa no Babītes novada. Ja pērn Siguldā viņa uzvarēja F15 grupā meitenēm, šoreiz jau bija labākā F17 ieskaitē – peldēšanā Kamilla uzrādīja sesto rezultātu starp septiņām sportistēm, bet skriešanā apsteidza visas konkurentes un pat ieguva gandrīz 15 sekunžu pārsvaru. Trešajā vietā ierindojās Elīza Zvīgule no Ādažiem

F19 grupā savā starpā sacentās talantīgās Daniela Leitāne un Kristiāna Maskava. Kā jau prognozēts, Kristiāna uzvarēja Siguldas Sporta centra baseinā aizvadītajā peldēšanas distancē un ieguva pusminūtes handikapu pār konkurenti, tomēr skriešanā Daniela viņu pārliecinoši apsteidza. Prestižajā M19 grupā puišiem ātrākais bija Artjoms Gajevskis, bet vīru konkurencē sacensības kļuva starptautiskas – RSU students Luka Sanvalds no Itālijas tikai par 15 sekundēm piekāpās uzvaru guvušajam ādažniekam Arvim Grencbergam.

Kā vienmēr M17 grupā aizraujoša cīņa notika starp Artūru Liepu no Kalngales un Danilu Prosčenko. Pēc peldēšanas līderis bija Liepa, iegūstot sešu sekunžu pārsvaru pār Prosčenko. Liepa ierasti ir labāks peldētājs, bet Proščenko skrējējs, tomēr abi jaunieši ir spēkos ļoti līdzvērtīgi, kas pierādījās arī šoreiz – Artūrs skrēja gana ātri, un Danils viņa pārsvaru sadeldēja tikai par 1,8 sekundēm, samierinoties ar otro vietu.

Vissīvākā cīņa izvērtās dāmu grupā - jau peldējumā Kristiānu Klesterovu un Alisi Vējoni šķīra vien nepilnas trīs sekundes, bet skrējiena finišā Vējone vien par sekundes desmitdaļu apsteidza sāncensi.

M40 grupā spēkus pārbaudīja jaunais Latvijas orientēšanās izlases treneris Jānis Ozoliņš, kā arī savulaik par pasaules čempionu modernajā pieccīņā starp karavīriem kļuvušais Sandris Šika no Ulbrokas. Peldēšanā labākais bija kādreizējais pieccīņnieks, kurš skriešanā arī noturēja savu pārsvaru, kaut tur ātrākais bija siguldietis Ozoliņš. Viņš gan summā palika vien trešais, jo starp abiem atlētiem iespraucās arī Māris Liepa no Kalngales.

“Open” grupās uzvaras svinēja Edgars Lešinskis no Turaidas un Baiba Zaksa no Siguldas, F9 grupā meitenēm otrā bija Amanda Baranauska no Katlakalna un trešā Polina Pavlova no Siguldas, bet M9 grupā zēniem trešais – Jānis Augulis no Krimuldas. Savukārt M70 grupā triumfēja siguldietis Aleksandrs Kuzņecovs, kurš bija sacensību vecākais sacensību dalībnieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.