Menu
 

Foto: Kājām, peldus, laivā un uz velosipēda: aizvadīts trešais Olaines rogainings Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Olainē jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās Olaines rogainings, kas pulcēja vairāk nekā 600 dalībnieku – gan vietējos orientēšanās un velo aktīvistus, gan arī pilsētas viesus no visas Latvijas, kas ieradās izpētīt Olaines apkaimi – pilsētu, mežus, pļavas un purvu apvidus.

Šogad starts sacensībām tika dots pie Jaunolaines sporta nama. Iepriekšējos divus gadus Olaines rogainings norisinājās šosejas rietumos, bet šogad gan sacensību centrs, gan distance bija Olaines ziemeļaustrumos, norāda rīkotāji. Dalībniekiem pēc kontrolpunktiem nācās doties ne tikai pāri purvājiem, cauri mežiem un pļavām, bet arī laivā peldēt pāri naftas bāzes ūdenskrātuvei, lai tos sasniegtu pēc iespējas ātrākā laikā.

“Sacensību apvidus starp Jaunolaini un Plakanciemu ir patiešām plakans telpā, taču laikā – tas spēja aizraut kā amerikāņu kalniņi. Dziļāk mežos – līkloču tranšejas un pazemes bunkuri dalībniekiem pavēstīja, cik daudzkārt ekstrēmāk te klājies mūsu Latvijas strēlniekiem pirms 100 gadiem. Un tad vēl nedaudz dziļāk – purvājā dalībnieki atrada savu meklēto kontrolpunktu, pie kura, lai nokļūtu, nācās izmantot viltību un izdomāt savu stratēģiju,” stāsta distances autors Reinis Bērziņš.

Divu stundu rogainingā pārliecinošu uzvaru svinēja komanda “PE PEEEK” (komandā Austris Armans un Agate Kristapsone), otrie jaukto komandu vērtējumā bija “Saulkrasti Showel Racing Team”, bet trešie – “Saldumiņi”. Sieviešu komandu konkurencē labākās bija “LM&LM” (Lauma Muceniece un Lāsma Midrijāne).

Starp ģimeņu komandām čaklākie punktu vācēji bija komanda “Squishy OK”, aiz sevis atstājot “Saulkrasti SRT” un “Jūrmalas rūķīši” ģimeņu komandas. Savukārt 12–14 kilometru “O-RUN” skrējienā ar nelieliem orientēšanās elementiem, ko veica individuāli dalībnieki, vīru konkurencē uzvaru svinēja Miķelis Zumbergs, bet starp sievietēm pirmo vietu ieguva Ingrīda Zaķe.

Četru stundu rogainingā vīriešu komandu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja “Krūšu inspekcija” komanda ar Gunti Šmauksteli un Kasparu Adijānu sastāvā. Uzvarētāji tika pie 123 punktiem, bet otrās vietas ieguvēji ir komanda “Policija” un trešās vietas ieguvēji ir komanda “Onkuļi". Jaukto komandu konkurencē uzvaras laurus plūca komanda “Saldus bitītes” (Agris Robs un Inese Margeviča) ar 101 punktu.

Garākajā distancē, kuras dalībnieki distancē pavadīja 6 stundas, vīriešu konkurencē pārliecinošu uzvaru guva Rīgas un Jūrmalas duets Mārtiņš Krūze un Edgars Jurjāns (komanda “NAIDS”), distancē iegūstot 153 punktus. Starp ģimeņu komandām “WANAMORE” šoreiz bija ātrākā un punktiem bagātākā komanda.

“Xrace” Olaines piedzīvojumu distances vīriešu konkurencē pirmo vietu ar 141 punktiem ieguva komanda “Mežā galvenais” (Māris Freimanis, Renārs Pūce, Arvis Gelbis). Otraja vietā Lietuvas komanda “Baltu lokys”, trešā vieta komandai “Hanzas Maiznīca”. Savukārt sieviešu konkurencē labākā komanda ar 96 punktiem bija “Čop Čop Čop”, otrajā vieta seko komanda “Trusīši skrien” un trešajā vietā “Vējš matos”. Jaukto grupu konkurencē pirmo vietu izcīnija komanda “NLP”, kam sekoja komanda “AIS FLOW”, atstājot trešajā vietā komandu “ELITA”.

MTB rogainingā veiklākie pedāļu minēji vīriešu grupā bija Edgars Bričonoks, Jānis Lācis otrajā un Raitis Muižnieks trešajā vietu vīru konkurencē. Sieviešu konkurencē uzvarēja Gunta Reinicāne. Elīna Grīnvalde ieguva otro vietu, aiz sevis atstājot Inesi Kantori.

6.jūlijā visi rogaininga un orientēšanās entuziasti tiek aicināti pievienoties Rīgas vasaras, nakts rogaininga piedzīvojumā, kas norisināsies Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

Jāatgādina, ka rogainings ir orientēšanās sacensības, kur komandas 2-4 dalībnieku sastāvā izvēlētajā kontrollaikā apmeklē dabā izvietotus kontrolpunktus. Savukārt “Xrace” ir piedzīvojumu orientēšanās sacensības, kurās komandas, pārvietojoties ar kājām, velo un laivu, veic orientēšanās distanci un izpilda noteiktus uzdevumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.