Menu
 

Latvijas vieglatlēti paliek trešie Prezidenta balvas izcīņā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Vieglatlētikas savienība Foto - Latvijas Vieglatlētikas savienība

Nedēļas nogalē Ogres un Salaspils stadionos notikušajā Prezidenta balvas izcīņā un Baltijas komandu čempionātā Latvijas vieglatlētu izlase komandu vērtējumā palika trešajā vietā (201 punkts) aiz Igaunijas (311) un Lietuvas (289).

Vesera mešanas sacensībās, kas svētdien notika Salaspilī, mājiniekus pārstāvēja trīs Salaspils sporta skolas audzēkņi. Vīriem Eļčins Gasanovs ar 62,34 metrus tālu raidījumu ierindojās trešajā vietā, bet Makars Korotkovs ar 58,00 metriem septiņu dalībnieku konkurencē bija piektais. Savukārt dāmām Kristiāna Poļakova ar 47,52 metrus tālu metienu ieņēma piekto vietu un par vienu pozīciju apsteidza Evu Rudzīti no Saldus (46,46).

Par uzvarētājiem kļuva individuāli startējušais Sergejs Kalamojecs no Baltkrievijas (71,38 m) un igauniete Anna Marija Orela (66,60 m).

Pierīgu Prezidenta balvas izcīņā pārstāvēja vēl arī sporta skolas “Arkādija” audzēkne Kamilla Vanadziņa no Babītes novada, kura 1500 metru skrējienā ierindojās sestajā vietā (4:34,92).

Sacensību augstvērtīgākos rezultātus sasniedza Lietuvas šķēpa metēja Liveta Jasjunaite (63,98 m), Igaunijas diskobols Martins Kupers (64,83 m) un trīssoļlēcēja Dovile Dzindzaletaite no Lietuvas (14,26 m). Pēc īpašām tabulām salīdzinot rezultātus dažādās disciplīnās, labāko sasniegumu no Latvijas vieglatlētiem uzrādīja Madara Palameika šķēpa mešanā – 62,16 metri un septītais augstvērtīgākais rezultāts.

Sacensības tika aizvadītas jau 25.reizi, no tām astoto gadu formātā, kur par uzvaru kopvērtējumā cīnās Baltijas valstu vieglatlētu komandas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.