Menu
 

Karikatūra. Mazs nesmukums 37 mucās Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Ilustrācija - Aigars Lapiņš Ilustrācija - Aigars Lapiņš

Kā jau ziņots, Baldones novada Riekstukalna apkārtnē pagājušonedēļ tika konstatētas 37 mucas ar bīstamām ķīmiskām vielām. Drīz vien izrādījās, ka mucas atrodas Latvijas Universitātes (LU) Saimniecības pārvaldes garāžas ēkā.

37 mucas ir pietiekami daudz – tās nav pāris krāsu bundžas, ko, pat neapstādinot auto, būtu iespējams izmest mežā. Te jābūt organizētai darbībai. Labā ziņa – noplūde atmosfērā, ūdenī vai augsnē nav konstatēta, mucas ir savāktas un nogādātas drošā vietā.

Valsts vides dienests publiski izteicis pateicību LU par operatīvo rīcību. Tas esot labs piemērs “kā rīkojas atbildīgs īpašnieks, kad viņam piederošā īpašumā tiek atklāti kādam citam piederoši nezināmas izcelsmes atkritumi”.

...labu vārdu nekad nav par daudz, bet te paldies nešķiet īsti vietā. Kā tad “atbildīgais īpašnieks” drīkstēja pieļaut, ka tās īpašumā kaut kā pēkšņi nonāk – nē, nevis izmesta krāsu bundža, bet 37 apjomīgas mucas ar videi bīstamām vielām? Īpašnieks drīzāk būtu pelnījis žagarus, nevis pateicību. Žēl, ka LU pēdējā laikā notikusi neveiksmju virkne. Šis gadījums rāda, ka tā joprojām nebeidzas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.