Menu
 

Aptauja Ķekavā. Vai gatavojat krājumus ziemai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola Foto - Liene Ozola

Jūlijā ogu grozs kļūst arvien krāsaināks, nobriest plūmes un bumbieri, gurķīšu bļodas pildās ar kaudzi, un tomātu sarkanie vaigi rāda, ka vasara ir pilnbriedā. Pienācis laiks burciņās ieslēpt kaut nedaudz katra vasaras garduma. Pašu gatavotais vienmēr ģimenē tiks notiesāts ar lielāku baudu un apetīti. Visdažādākie veidi par to, kā uzglabāt ogu un dārzeņu krājumus ziemai, jau labu laiku ir saimnieču sarunu galvenais temats.

Antonija, pensionāre

Negatavoju, jo man pašai nav iespējas izaudzēt ogas un dārzeņus, bet pirkt ir pārāk dārgi.

Dace, pārdošanas vadītāja

Konservējam gan gurķus, gan tomātus, vārām zemeņu zapti. Visas mūsu ģimenes sievietes – gan māsīca, gan mamma – to dara ar prieku. Veikalā pirktais nekad nebūs tik garšīgs, turklāt pašu gatavotais ir veselīgāks.

Māra, pensionāre

Jā, gatavoju. Nupat mežā salasīju mellenes un izvārīju no tām ievārījumu. Audzēju burkānus, kartupeļus, bietes. Siltumnīca ir pilna ar tomātiem un gurķiem, tādēļ šobrīd sākšu visu gatavot.

Valentīna, pensionāre

Noteikti gatavoju. Šogad jau ir sataisīts ievārījums no zemenēm, ķiršiem, stiķenēm. Gurķus gan netaisīšu – pagājušogad visi "uzgāja gaisā", jo mums nav piemērota pagraba to glabāšanai.

Andris, strādnieks

Mana mamma visu gatavo! Tas viņai, no Latgales nākušai, ir pilnīgi neiedomājami, ka varētu būt citādi. Aveņu ievārījums ir ļoti garšīgs, arī dažādi kompoti un konservi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.