Aptauja Ķekavā. Vai gatavojat krājumus ziemai? Apriņķis.lv
- Autors: Liene Ozola

Jūlijā ogu grozs kļūst arvien krāsaināks, nobriest plūmes un bumbieri, gurķīšu bļodas pildās ar kaudzi, un tomātu sarkanie vaigi rāda, ka vasara ir pilnbriedā. Pienācis laiks burciņās ieslēpt kaut nedaudz katra vasaras garduma. Pašu gatavotais vienmēr ģimenē tiks notiesāts ar lielāku baudu un apetīti. Visdažādākie veidi par to, kā uzglabāt ogu un dārzeņu krājumus ziemai, jau labu laiku ir saimnieču sarunu galvenais temats.
Antonija, pensionāre Negatavoju, jo man pašai nav iespējas izaudzēt ogas un dārzeņus, bet pirkt ir pārāk dārgi. |
![]() |
Dace, pārdošanas vadītāja Konservējam gan gurķus, gan tomātus, vārām zemeņu zapti. Visas mūsu ģimenes sievietes – gan māsīca, gan mamma – to dara ar prieku. Veikalā pirktais nekad nebūs tik garšīgs, turklāt pašu gatavotais ir veselīgāks. |
![]() |
Māra, pensionāre Jā, gatavoju. Nupat mežā salasīju mellenes un izvārīju no tām ievārījumu. Audzēju burkānus, kartupeļus, bietes. Siltumnīca ir pilna ar tomātiem un gurķiem, tādēļ šobrīd sākšu visu gatavot. |
![]() |
Valentīna, pensionāre Noteikti gatavoju. Šogad jau ir sataisīts ievārījums no zemenēm, ķiršiem, stiķenēm. Gurķus gan netaisīšu – pagājušogad visi "uzgāja gaisā", jo mums nav piemērota pagraba to glabāšanai. |
![]() |
Andris, strādnieks Mana mamma visu gatavo! Tas viņai, no Latgales nākušai, ir pilnīgi neiedomājami, ka varētu būt citādi. Aveņu ievārījums ir ļoti garšīgs, arī dažādi kompoti un konservi. |
![]() |
Saistītie objekti
- Maija Drunka Ādažos. 50 gadi kultūras darbā
- Siguldas novada pašvaldības policija aicina pieteikties bezmaksas mācībām velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai
- "Industry Service Partner" siltumenerģijas apgādes tarifs Jaunmārupes ciemā augustā pieaugs par 0,3%
- Carnikavā sasniegti neoficiālie Latvijas pirmrekordi 300 metru barjerskrējienā
- Cūkkopības uzņēmuma "Baltic Pork" koncerna apgrozījums pērn samazinājies par 4,8%