Menu
 

Aptauja Jūrmalā. Kā vērtējat ideju paaugstināt akcīzes nodokli dīzeļdegvielai, lai naudu ieguldītu ceļu remontos? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto - Una Griškeviča un arhīvs Foto - Una Griškeviča un arhīvs

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) pieļauj iespēju palielināt akcīzes nodokli dīzeļdegvielai, lai iegūtos līdzekļus ieguldītu autoceļu finansēšanā. “Neskrienot laikam pa priekšu, es domāju, ka viens finansējuma avots varētu būt akcīzes nodokļa palielinājums dīzeļdegvielai. Tā kā mēs vairāk tiecamies izmantot videi draudzīgāku sabiedrisko transportu un vispār transportu Latvijā, tas būtu, no vienas puses, sāpīgs risinājums, bet, no otras puses, tas ļautu papildus finansēt ceļus,” pirmdien, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja satiksmes ministrs. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka šis jautājums vēl tiks apspriests, tāpat kā plānotā nodokļu sistēmas reforma.

Akcīzes nodoklis dīzeļdegvielai par 1000 litriem Latvijā no 2018. gada 1. janvāra ir 372 eiro, bet no 2020. gada to plānots palielināt līdz 414 eiro.

Kristiāns, apmeklē koncertu

Man šķiet, ka kaut ko par šo ideju lasīju tviterī. Protams, nodokļu paaugstināšana tautai nebūs nekas patīkams, bet – tauta arī grib braukt pa labiem ceļiem. Pasaulē visu laiku tiek palielināti nodokļi, tādēļ viens nodoklis vairāk vai mazāk nebūtu nekas jauns.

Sandra, bauda vakaru

Par šādu ideju neko neesmu dzirdējusi, bet kaut kāda loģika šajā visā ir. Mums vajadzētu paskatīties, kas notiek kaimiņvalstīs, kurās šī lieta sen jau ir sakārtota.

Evija, priecājas par atvaļinājumu

Man pirmo reizi trijos gados ir atvaļinājums un brīvs vesels mēnesis, tādēļ es cenšos nepiesārņot galvu ar šādu informāciju.

Mārtiņš, atpūšas kopā ar ģimeni

Ja tiešām tā nauda tiktu izlietota ceļu remontiem, no šādas idejas būtu jēga. Citādi no tā nebūtu nekāda labuma. Ar nodokļiem jau ir tā – kod, kurā pirkstā gribi, – visi sāp.

Selga, apmeklē koncertu

Es neesmu neko par to dzirdējusi. Grūti pateikt, vai es šādu ideju atbalstītu. Ja tas glābtu pasauli, varbūt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.