Menu
 

"Vecāku alianse" paudusi atzinību par Kariņa vēlmi Sabiedrības integrācijas fonda darbu sagaidīt "jaunā kvalitātē"

  • Autors:  Andris Šimfs, biedrība “Vecāku alianse”, projektu koordinators
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Biedrība “Vecāku alianse”, sadarbojoties ar 40 NVO, kuras ir parakstījušas sadarbības memorandu, un ikdienā darbojas ģimeņu atbalsta, demogrāfijas un citos valstiski svarīgos jautājumos, vēlas publiski paust viedokli par Sabiedrības Integrācijas fonda darbību.

Ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušo informāciju par Sabiedrības Integrācijas fonda padomes sastāva maiņu un atsevišķu “Latvijas Pilsoniskās alianses” pārstāvēto nevalstisko organizāciju pausto viedokli par Sabiedrības integrācijas fonda perspektīvām un mērķiem, mēs norādām, ka viena no demokrātiskās sabiedrības vērtībām ir viedokļu dažādība, un atšķirīgu viedokļu atspoguļošana publiskā telpā ir viens no vārda brīvības pastāvēšanas priekšnosacījumiem tiesiskā valstī.

“Latvijas Pilsoniskās alianses” atsevišķu pārstāvēto nevalstisko organizāciju viedoklis neatspoguļo visu Latvijas nevalstisko organizāciju viedokli un nevar tikt uzskatīts par vienīgo NVO balsi Latvijā. Tāpēc biedrības, kuru ikdienas darbs ir ģimeņu atbalsta un demogrāfijas jautājumu risināšana, bērnu un sieviešu tiesību aizsardzība, vardarbības novēršana, senioru dzīves kvalitātes uzlabošana, slimnieku atbalsts un sociālās iekļaušana, bērnu izglītības jautājumi, patriotiskā audzināšana, vecāku tiesības un jauniešu atbalsts, vēlas paust atzinību par Kariņa kunga vēlmi Sabiedrības integrācijas fonda darbu sagaidīt jaunā kvalitātē.

Ņemot vērā to, ka demogrāfijas un ģimeņu atbalsta jautājumi ir vieni no prioritārajiem pasākumiem valsts un sabiedrības attīstībai, Sabiedrības Integrācijas fonda darbībā ir nepieciešams panākt līdzsvaru starp valsts attīstības prioritātēm un atbalstītajiem projektiem, kā vienu no galvenajiem mērķiem izceļot demogrāfijas jautājumus.

Lai veicinātu lielāku sabiedrisko aktivitāti un efektīvāku NVO darbu, kā arī sadarbību ar valsts sektoru, aicinām Kariņa kungu būt atvērtam uz plašāku dialogu ar valstī esošajām NVO.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.