Menu
 

Aptauja Rīgā. Kur atrast papildu līdzekļus ieņēmumiem valsts budžetā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ieva Zemīte
Foto: pixabay.com un Ieva Zemīte Foto: pixabay.com un Ieva Zemīte

Bijusī finanšu ministre, pašreizējā Saeimas opozīcijas deputāte Dana Reizniece-Ozola televīzijas kanālā LNT prognozēja, ka valsts budžeta plānošana šoruden būs izšķiroša: "Šā gada rudens tiešām būs patiesības stunda jaunajai koalīcijai. Es neprognozēšu rezultātu, bet prognozēju, ka būs ļoti asa šķēpu laušana. Vajadzību budžetā vienmēr ir vairāk nekā iespēju, bet ļoti svarīgi, lai valdība spētu demonstrēt sevi kā komandu un vienoties par prioritātēm," norādīja politiķe, uzsverot, ka Latvijā vajadzētu ieviest sistēmu, kad minimālā alga ir saistīta ar vidējo algu. "Tas atbrīvotu mūs no katru gadu notiekošās šķēpu laušanas – pacelt minimālo algu vai ne." Kamēr gudras galvas plāno, tauta protestē. Valdībā nonākušie jaunie politiskie spēki vēlas pierādīt saviem vēlētājiem, ka pilda solījumus, kuri nav iespējami. Diemžēl tauta nav tik naiva un ir pesimistiskāk noskaņota nekā valdības pārstāvji.

Ints, menedžeris
Tie līdzekļi, kas ir piešķirti, tiek izmantoti nelietderīgi. Piemēram, jaunais Imantas sporta centrs, dārgās tualetes par neskaitāmiem tūkstošiem, kuru reālās izmaksas ir pilnīgi citas! Reāli naudu nekur nevar atrast. Atkal izmantot ES fondu naudu, no kuras puse tiek iebāzta kabatā? Ja šī nauda tiktu izmantota tiem mērķiem, kam tā ir paredzēta, viss būtu labi.

 

Anatolijs, lauksaimnieks
Papildus? Aizņemties! Piemēram, ātrie kredīti. Citu risinājumu neredzu. Kad nav citu variantu, tad tā. Nezinu. Nav pareizi, ja man jālāpa valsts budžeta caurumi.

 

Sandra, pārdevēja
Ir divi varianti – vai nu paaugstināt nodokļus, vai uzcelt jaunas rūpnīcas, lai nodrošinātu cilvēkiem darbavietas. Var atjaunot rūpnīcas, lai ražotu savu preci. Uzskatu, ka nodokļi ir pārāk lieli. Ja tos palielinās, cilvēki būs neapmierināti.

 

Sergejs, strādnieks
Jārada papildu darbavietas. Mēs dzīvojam uz tūristu, kazino un mazo uzņēmēju rēķina un no Eiropas Savienības dotācijām.

 

Normunds, projektu menedžeris
Jāsamazina birokrātiskais aparāts. Nepārtaisīt 16 reizes ielas, bet uzreiz taisīt kvalitatīvus ceļus. Nākamais ir uzpūstie valsts iepirkumi, kur katra skrūve uz papīra ir zelta vērtībā. Tāpēc Rīgas domē piecos amatos strādā tādi džeki, kuri saņem 16 000 mēnesī. Mēs varam tikai noplātīt muti. Protams, viņi var atļauties staigāt Pjēra Kardēna kaklasaitēs un apakšbiksēs.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.