Menu
 

Aptauja Jūrmalā: Kas jums nāk prātā, atceroties pirmo skolas dienu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ingus Kuplais
Foto: no arhīva un Ingus Kuplais Foto: no arhīva un Ingus Kuplais

Pirmā skolas diena šajos gados, protams, kļuvusi pavisam atšķirīga no Zinību svētkiem, kādi tie bija pirms gadiem 15–20, savukārt tad viss bija citādāk nekā pirms gadiem 80. Starp citu, 18. un 19. gadsimtā Latvijas teritorijā bērni skolā esot gājuši no Mārtiņiem līdz Lieldienām. Katrā ziņā, pirmā skolas diena noteikti ir viens no spilgtākajiem un satraucošākajiem iespaidiem teju ikviena cilvēka dzīvē. Kāda šī diena palikusi atmiņā tiem, kam skolas laiks jau īsāku vai ilgāku laiku ir aiz muguras?

Linda, vienkārši jūrmalniece
Godīgi sakot, nekas daudz atmiņā nav palicis, tikai tas, ka bija liels un priecīgs uztraukums, neziņa, kas būs nākotnē. Vēlāk, 2. un 3. klasītē, jau bija vienkāršāk, viss daudzmaz zināms, bet pati pirmā diena… Un, jā, atceros, biju sajūsmā, ka nebūs vairs jāguļ obligātais bērnudārza pusdienas laiks!

 

Darja, mājsaimniece
Bija daudz ziedu gan skolā, gan mājās. Un, protams, saldumi! Bērniem tie patiešām bija svētki.

 

Edgars, tirdzniecības aģents
Tas šķiet jau tik sen, ka grūti kaut ko konkrētu atcerēties. Varbūt tas, ka puķes likās milzīgas – piemēram, gladiolas patiešām bija garākas par mani!

Gunita, klientu apkalpošanas speciāliste
Viens vārds – svētki. Ziedus gan ne īpaši atceros, gladiolu un arī asteru, man šķiet, vispār nebija. Bet varbūt bija?

 

Genādijs, ātrās palīdzības mediķis
Visvairāk atmiņā iespiedies tas, kā mamma vakarā taisīja man ziedu pušķi, ko nākamajā dienā pasniegt kādam no skolotājiem. Mums klasē bija tāda tradīcija, ka katru gadu 1. septembrī visi bērni dāvina saviem skolotājiem ziedus. Tā tas bija līdz pat vidusskolai.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.