Menu
 

Aptauja Rīgā. Kam visvairāk vajadzīgi papildu līdzekļi jaunajā budžetā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Saeimas administrācija Foto - Liene Ozola un Saeimas administrācija

Nākamā gada prioritārajiem pasākumiem ministrijām piešķirs papildu finansējumu 152,6 miljonu eiro apmērā. Papildu līdzekļus 50 miljonu eiro apmērā plānots novirzīti mediķu darba samaksas pieauguma nodrošināšanai un Veselības ministrijas prioritātēm, savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm plānots novirzīt astoņus miljonus eiro, bet, lai nodrošinātu pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes līdz 750 eiro pilnam gadam izpildi, papildus plānots novirzīt 23 miljonus eiro.

Arī pētījumu centra SKDS aptaujā secināts, ka visvairāk iedzīvotāju uzskata, ka prioritāri vairāk finansējuma jānovirza veselības aprūpes nodrošināšanai. Aptaujā iedzīvotājiem tika piedāvātas dažādas Latvijai būtiskas jomas, piemēram, zinātne, vides aizsardzība, lauku reģionu attīstība un citas. Izvērtējot, kurai no tām visvairāk vajadzētu piešķirt papildu finansējumu, 73% iedzīvotāju izvēlējās veselības aprūpi. Otrajā vietā ierindojās vecuma pensijas, kuras izvēlējas 37,3% aptaujāto, bet trešajā vietā izglītība ar apmēram 35% balsu.

Kurts, celtnieks

Mums ir divas visvairāk neaizsargātās iedzīvotāju grupas – vientuļās mātes un pensionāri. Viņiem vajadzētu visvairāk atbalsta, pārējie paši var nopelnīt.

Jeļena, pensionāre

Pensionāriem, protams. Medicīnai jau tā ir daudz naudas, bet pensionāriem ir grūti izdzīvot.

Anatolijs, taksometra vadītājs

Pensionāriem, jo tie ir paši trūcīgākie. Pārējām jomām naudas pietiek.

Kristīne, pārdevēja

Pensionāriem, medicīnai un skolotājiem. Mediķi un skolotāji ir vissvarīgākās profesijas, bet pensionāri ir mūsu vecāki.

Reinis, apsardzes darbinieks

Izglītībai un skolotājiem vajadzētu lielākas algas, jo cilvēki ir ļoti ilgu laiku un daudz naudas tērējuši, lai šo profesiju apgūtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.