Menu
 

Aptauja Vangažos. Kā vērtējat ieceri Vangažus pievienot Ulbrokas novadam? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola Foto - Liene Ozola

Neraugoties uz pašvaldību iebildumiem, Ministru kabinets 17. septembrī akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājumu līdzšinējo 119 pašvaldību vietā izveidot 36. Pašlaik modelis paredz, ka reforma neskars tikai septiņas pašvaldības – Rīgu, Jūrmalu, kā arī Alūksnes, Gulbenes, Līvānu, Olaines un Salaspils novadu.

Vienīgās izmaiņas no sākotnējā piedāvājuma skars Pierīgas novadus. Jaunajā modelī Pierīgā piedāvāts izveidot Ulbrokas novadu ar administratīvo centru Ulbrokā, apvienojot Ropažu, Stopiņu un Garkalnes novadu, kā arī iekļaut tajā Vangažu pilsētu, ko sākotnēji bija plānots iekļaut Siguldas novadā. VARAM aplēsusi, ka jaunveidojamajā Ulbrokas novadā būs aptuveni 29 500 iedzīvotāju.

Ludmila, pensionāre

Manuprāt, normāli, jo mums, pensionāriem, nekādas izmaiņas nebūs. Vangažos tāpat būs pārvaldnieks, pie kura visas lietas varēs nokārtot.

Ilze, pensionāre

Kā valsts nolems, tā būs. Mēs tur neko nevaram ietekmēt.

Līvija, pensionāre

Pilnīgi neatbalstu. Mēs esam pilsēta, tāpēc varējām palikt atsevišķi. Kā lai vecie cilvēki nokļūst Ulbrokā? Tad jau labāk bija vienot ar Siguldu vai Garkalni.

Ilze, uzņēmēja

Mani šāds variants apmierina, jo tas ir pa ceļam uz Rīgu, kur vairākums cilvēku tāpat brauc strādāt.

Andrejs, apsardzes darbinieks

Ja būtu ar Garkalni vai Ādažiem, tas būtu labi, jo tie ir bagāti novadi, bet par Stopiņiem es neko nezinu. Tas no mums ir ļoti tālu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.