Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā jūs vērtējat KNAB aktivitātes? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto - Una Griškeviča un facebook.com/KNAB.LV Foto - Una Griškeviča un facebook.com/KNAB.LV

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien aizturēja VAS “Latvijas Valsts ceļi” valdes locekli Edgaru Strodu, kā arī veica pie viņa kratīšanu. Savukārt iepriekšējā piektdienā KNAB aizturēja Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku Aigaru Vītolu un kādu fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu. Amatpersona, iespējams, pieprasīja kādam uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros.

Arī iepriekšējos mēnešos izskanējuši vairāki skaļi gadījumi par KNAB veiktajām aizturēšanām, kas, protams, radīja spekulāciju un pieņēmumu lavīnu. Tajā pašā laikā ar lietu novešanu līdz tiesai, kam sekotu notiesājošs spriedums, pagaidām tik labi nesokas.

Māris, strādā Spīķeru apkārtnē

Man nav tiesību komentēt operatīvo dienestu darbu, jo man nav zināmi lietas apstākļi. Reizēm šķiet, ka KNAB darbībās ir par daudz šova elementu. Bet paļaujos, ka KNAB savu darbu darba profesionāli. Mani gan vairāk satrauc kas cits – gadiem ilgi iestrēgušās lielās krimināllietas, kurās joprojām nav notiesājuša tiesas sprieduma. Šāda prakse ilgstoši diskreditē aizdomās turamos un dod iespēju dažādām manipulācijām un spekulācijām.

Linda, izbauda pēdējās siltās dienas

Neesmu pievērsusi īpašu uzmanību KNAB aktivitātēm. Ziņās jau vienmēr ir skaļi virsraksti par aizturētajiem, bet realitātē sods reti kad tiek piemērots.

Juris, dzīvo Rīgā

Kaut ko esmu dzirdējis par viņu aktivitātēm, bet esmu noskaņots diezgan skeptiski – man jau šķiet, ka tas kārtējo reizi ne ar ko nebeigsies.

Ginta, skrien uz darbu

Medijos jau nevar nepamanīt, ka KNAB ļoti rosās, lai gan mani personīgi tas neskar. Un diezgan droši esmu pārliecināta, ka amatpersonu aizturēšanām sekos arī atbilstoša rīcība un būs arī rezultāts.

Ināra, pastaigājas

KNAB darbu vērtēju kā apmierinošu. Pēdējā laikā ir bijis daudz informācijas saistībā ar korupcijas lietām valsts iestādēs un uzņēmumos, bet gribētos, lai visām šim darbībām sekotu rezultāti ar noteiktiem lēmumiem, tiesas spriedumiem vai sodiem. Citādi sanāk tikai tāds vienas nedēļas skandāls, kurš pēc tam pazūd informācijas plūsmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.