Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai plānojat vakcinēties pret gripu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Oktobra sākumā Slimību profilakses un kontroles centrs reģistrējis pirmos saslimšanas ar gripu gadījumus, lai gan kopumā gripas intensitāte Latvijā ir ļoti zema. Ir saņemta informācija par vairākiem saslimušiem bērniem Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs un pirmo klašu skolēniem. Veicot izmeklēšanu, viņiem noteikti dažādi elpceļu infekciju izraisītāji, tajā skaitā B tipa gripas vīruss.

Šajā sezonā Latvijai kopumā tiks piegādātas 135 000 pretgripas vakcīnu devas, kas par 45% pārsniedz 2018. gadā Latvijā realizēto pretgripas vakcīnu devu apjomu, liecina Zāļu valsts aģentūras pārstāvju teiktais.

Agnis, autovadītājs

Nē, neplānoju. Lai gan man apdrošināšana sedz vakcinēšanās izdevumus, tomēr mana un kolēģu pieredze liecina, ka pēc vakcīnas saņemšanas parasti saslimstam, tāpēc to vairs nedaru.

Aija, veļas pārzine bērnudārzā

Es to nedaru un neplānoju darīt. Es savu imūnsistēmu trenēju citādos veidos, piemēram, lietojot uzturā vitamīnus, augļus.

Igors, bezdarbnieks

Kaut kad plānoju to darīt, jo tas palīdz izvairīties no saslimšanas.

Edgars, audzē ķiplokus

Nē. Es brīvdienās atpūtinu smadzenes, līdz ar to neslimoju. Lietoju uzturā daudz ķiploku, arī tas palīdz izvairīties no slimībām.

Mirta, pensionāre

Nē. Man kā maznodrošinātajai nepietiek naudiņas vakcīnām. Kā ir, tā ir labi, un tā jādzīvo.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.