Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kā vērtējat ieceri būvēt sašķidrinātās dabasgāzes termināli Skultes ostā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un skultelng.lv Foto - Liene Ozola un skultelng.lv

“Rīgas Apriņķa Avīze” jau rakstījusi, ka projekta attīstītāji AS “Skulte LNG Terminal” vēlas, lai iecerētajam Skultes sašķidrinātās dabasgāzes terminālim tiktu noteikts nacionālo interešu objekta statuss, jo tādā gadījumā tā būvniecību nevarētu apdraudēt iesaistīto pašvaldību un iedzīvotāju iebildumi, liecina publiski izskanējusī informācija.

Ja iesaistītās pašvaldības, caur kurām varētu rakt gāzesvadu no Skultes uz Inčukalnu, nepiekritīs projektam, būvniecība nebūs iespējama, ja vien valsts terminālim nepiešķirs nacionālo interešu objekta statusu. Tādā gadījumā tā būvniecību nevajadzēs saskaņot ar iedzīvotājiem un privāto zemi varēs atsavināt valsts interešu vārdā.

Igors, santehniķis

Tas būtu slikti, ja to būvētu, tāpēc ka te ir zaļā zona un tas ir pilnīgi nevajadzīgi. Mēs negribam, ka piekrastē un jūrmalā būtu jūtamas kādas smakas.

Ņina, pensionāre

Esmu šausmās par to un kategoriski pret. Visu laiku peldos jūrā tajā apvidū un negribu, ka vide tiek piesārņota. Mums sola lētāku gāzi, bet tas neatsver zaudējumus.

Dzidra, istabene

Tā kā es gāzi nelietoju, man nav viedokļa par to, turklāt ir maz informācijas par projektu.

Velga, pensionāre

Esmu par to, lai to būvē. Būs Latvijai savs terminālis, būs darbavietas.

Ludmila, strādājoša pensionāre

Esmu pret, parakstīju arī protesta vēstuli, bet ir maz izredžu, ka mūsu viedoklī kāds ieklausīsies. Mani visvairāk uztrauc drošības jautājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.