Menu
 

Aptauja Rīgā. Kā jūs tiekat galā ar stresu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto - Una Griškeviča un arhīvs Foto - Una Griškeviča un arhīvs

VAS “Latvijas Valsts meži” šovasar veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultāti liecina, ka pastaigas mežā ir labākais veids, kā ikdienā mazināt stresu. Tiesa, vairāk nekā puse aptaujāto atzīst, ka šādos brīžos telefonu atstāj ieslēgtu, nejūtot vajadzību atpūsties no viedierīcēm.

Piektajai daļai jeb 20% aptaujāto stresu ikdienā vislabāk palīdz mazināt pastaigas mežā, tiesa, vairākums šo respondentu ir vecāka gadagājuma cilvēki vecumā no 60 līdz 74 gadiem. Savukārt jauniešu vidū pastaiga mežā kā stresu mazinošs līdzeklis ir tikai ceturtā populārākā atbilde, pirmajās trīs vietās ierindojot seriālu un filmu skatīšanos, sportiskas aktivitātes, kā arī sarunas ar līdzcilvēkiem.

Oskars, apmeklē pasākumu

Ir divas versijas – pret stresu palīdz vai nu glāze laba viskija, vai arī pelde baseinā, upē vai tamlīdzīgi.

Aiga, dzīvo Salaspilī

Parasti man palīdz pagulēšana – kādas divas stundas paguļu, un tikmēr viss sakārtojas. Mājinieki jau ir pieraduši, ka stresa brīžos guļu un ka mani nevajag traucēt.

Aiva, dzīvo Ikšķilē

Man palīdz joga, reizēm nedaudz alkohola, bet reizēm šādos brīžos uzkāpju uz velosipēda un dodos pabraukāt pa Daugavas dambi. Arī ūdens – duša, baseins – palīdz.

Katrīna, nodarbojas ar dziedāšanu

Vai nu cenšos par to nedomāt, vai arī domāju par melno caurumu, kas iesūc visas nepatikšanas un problēmas.

Gatis, fotogrāfs

Cīnīties ar stresu var vairākos veidos, tas atkarīgs no situācijas. Reizēm palīdz šņabis, smagākos gadījumos ņemu talkā ķīmiju, bet vispār cenšos stresam neļauties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.