Menu
 

Aptauja Rīgā. Vai esat kādreiz ārstam devis pateicību naudas vai citā veidā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Neskatoties uz papildu finansējuma piedāvājumiem, veselības aprūpes nozares darbinieki šonedēļ turpināja uzstāt uz nepieciešamību algu palielināšanai piešķirt visu iepriekš solīto finansējumu, un ceturtdien mediķu protests pie Saeimas notika. “Šobrīd nav jautājumu par kompromisiem, mēs esam stingri runājuši par šiem 20 procentiem, un pie tā mēs pieturēsimies,” pavēstījis Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis.

Mediķu stingrā nostāja radījusi arī pretreakciju – plašsaziņas līdzekļos atkal parādījušās versijas par nereglamentētu naudas pieņemšanu un arī pieprasīšanu no pacientiem, jo īpaši komplicētu operāciju gadījumos.

Reinis, apsardzes darbinieks

Jā, esmu devis konjaka pudeli vai ziedus. Tas ir normāli, ja iedod pateicību ārstam par labu darbu.

Igors, negrib fotografēties

Man nav bijušas tādas nopietnas veselības problēmas, bet, ja būtu, kāpēc ne? Esmu devis ziedus kādreiz, bet tas bija sen.

Leons, pensionārs

Esmu devis, jo uzskatu, ka mediķu atalgojums ir pārāk zems. Protams, ja ir tādas algas, par kurām runā, tad to nevajadzētu darīt.

Rihards, uzņēmuma vadītājs

Tā ir vairāk kā dāvana domāta. Esmu devis ziedus pēc sievas dzemdībām. Ja tā būtu nauda, tad to varētu uzskatīt par kukuli, bet ziedi – tos varu pasniegt arī nepazīstamam cilvēkam, piemēram, jums.

Jūlija, pārdošanas speciāliste

Jā, esmu. Bet es par mediķiem varu pateikt tikai to labāko, man vienmēr ir palīdzēts, nekad nav bijis atraidījums vai noliedzoša attieksme arī bez dāvanām un pateicībām.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.