Menu
 

Aptauja Stopiņos. Vai jūtat pensijas pieaugumu savā maciņā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Lemjot par šā gada pensiju indeksāciju, tika aprēķināts, ka pēc 1. oktobra pensiju saņēmēju ieguvums būs lielāks nekā citkārt, jo valstī straujāk augusi vidējās apdrošināšanas iemaksu alga, kam ir tieša ietekme uz indeksāciju. Arī šogad indeksācijai piemēroti atšķirīgi koeficienti – jo lielāks apdrošināšanas stāžs, jo lielāks indekss un vecuma pensijas pieaugums. Turklāt pirmo reizi tiek indeksēta arī pensijas piemaksa.

Tas nozīmē, ka tiks palielinātas visas pensijas un atlīdzības, kas nepārsniedz 420 eiro. Savukārt tām pensijām un atlīdzībām, kuras ir lielākas, indeksēs tikai daļu no piešķirtās summas – 420 eiro.

Zenta, pensionāre

Jā, man pensijas palielinājums bija 23 eiro, un tas ir jūtami. Esmu apmierināta, un man ar savu pensiju pietiek. Varu izdzīvot.

Genādijs, pensionārs

Man pielikums ir apmēram divu baltmaizes kukulīšu vērtībā, tā ka neko no pielikuma īsti neizjūtu, jo par daudz ko ir jāmaksā vairāk, piemēram, nekustamā īpašuma nodoklis ir palielinājies.

Genādijs, pensionārs

Nē, nejūtu, jo man 11 gadu darba stāžu “atņēma”. Tajā laikā strādāju kooperatīvā, bija ieraksts darba grāmatiņā, bet to laiku man neskaita. Mana pensija ir 267 eiro, un kopā ar audžumeitas invaliditātes pensiju 75 eiro tie ir visi mūsu divu cilvēku ienākumi.

Venjamīns, pensionārs

Varu teikt lielu paldies valdībai, jo šoreiz pieaugums ir tiešām būtisks – man tie ir gandrīz 35 eiro klāt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.