Menu
 

Aptauja Ķekavā. Kā jūs rotājat eglīti? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Mainās ne tikai tērpu mode un izmantotie materiāli, arī Ziemassvētku egles rotājumu tendences ar gadiem kļūst citādākas. Vēsturiski pirmais eglītes rotājums bijis ābols un dažādi dabas materiāli – salmi un čiekuri –, bet, industrijai attīstoties, cilvēki egļu rotājumus sāka darināt no kartona, vates, stikla un citiem materiāliem.

Nereti eglīšu rotājumus cilvēki gatavo paši, izmantojot visdažādākos materiālus – papīru, vīna pudeļu korķus, ķirbjus, pat no koka mucām un PET pudelēm. Mainās arī veikalos nopērkamo rotājumu mode – īpaši greznus un dārgus eglīšu rotājumus šobrīd krāšņo pat nelieli dārgakmeņi.

Josifs, pensionārs

Mūsu mājās izmantotajiem eglīšu rotājumiem ir vismaz 40 gadu vēsture. Lielākā daļa mantiņu ir saglabājušās vēl no bērnības, tā ka mēs noteikti nesekojam līdzi mainīgajai modei.

Sandra, pārdevēja

Tagad pati egli nerotāju, bet, kad bērni bija mazi, pirkām bumbuļus un spīdīgos “eņģeļu matus”, lai bērniem prieks.

Ivars, kurjers

Pārsvarā izmantojam vecos rotājumus, kuri mantoti jau paaudzēs. Kaut ko piepērkam klāt, ja saplīst, kaut ko paši gatavojam no papīra, bet arī šī tradīcija un iemaņas nāk jau no bērnības.

Sandra, kasiere

Mēs eglītes saudzējam, tāpēc egli neiegādājamies, bet parasti mums mājās ir rotāti zariņi, un tiem rotājumus pērkam vai izmantojam esošos. Tāpat mums patīk elektriskās spuldzītes, ko izmantojam svecīšu vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.