Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kā vērtējat ideju par liegumu pašvaldībām rīkot svētku uguņošanu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
Foto - Ilze Ručevska un pixabay.com Foto - Ilze Ručevska un pixabay.com

Svētku uguņošana gadumijas naktī ir neatņemama svētku sastāvdaļa un pulcē daudz cilvēku. Tomēr izdevumi no pilsētnieku samaksātajiem nodokļiem bieži vien ir nesamērīgi lieli, tāpēc daudzas pašvaldības apdomā lēmumu par iespēju atteikties no salūta, aizstājot to ar citām aktivitātēm. Šobrīd portālā “Mana balss” ir uzsākta parakstu vākšana, cerot panākt liegumu pašvaldībām rīkot svētku uguņošanu.

Laura, atbalsta salūta aizliegumu

Nav vajadzības rīkot tik apjomīgu salūtu, nevajag tik pompozi. Tā ir mūsu nauda, kas tiek tērēta. Ja kāds vēlēsies redzēt ko krāšņu un lielu, aizbrauks uz Krastmalu Rīgā. Nevis lai man pilsētas kārtējā avīzē jālasa par salūtu, kurš, starp citu, katru gadu ir vienāds, un par to, cik lielas naudas summas tam ir iztērētas.

Daina, bibliotekāre

Es vispār neesmu par salūtiem, pati uz tiem arī neeju. Tagad jau salūtu var taisīt ikviens, vienalga – ir dzimšanas diena, vārda diena vai kādi citi svētki. Tajā vairs nav nekā īpaša, nekā ekskluzīva. Tā vietā var izdomāt kaut ko pavisam citu, piemēram, lāzeršovus, ar kuriem arī var radīt svētku sajūtu.

Aiga, invalīde

Pirmkārt, tās ir lielas izmaksas, tā ir mūsu pašu nauda, tā jau netiek ņemta no kaut kādas citas vietas. Es uzskatu, ka ir daudz svarīgākas un nozīmīgākas lietas, kam var šo naudu novirzīt. Otrkārt, tie ir dzīvnieciņi. Man pašai salūta laikā kaķene no bailēm trīcēja, nemaz jau nerunājot par visiem pārējiem kaķiem un suņiem, kuri nākamajā rītā tiek atrasti klaiņojam apkārt.

Vija, pensionāre

Man salūts nav aktuāls, to es vēroju tikai televizorā. Man labāk patiktu, ja to naudu izlietotu par labu dažādiem pabalstiem, nevis vienkārši uzlaistu gaisā. Tāpat dzīvniekiem ir liels stress uguņošanas laikā. Pēc tam daudzi suņi pazūd un uz visiem stabiem parādās paziņojumi par pazudušiem mājdzīvniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.