Menu
 

Karikatūra. Radoša pieeja tēriņiem Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karikatūra - Aigars Lapiņš Karikatūra - Aigars Lapiņš

Politiskajām partijām, kuras saņems finansējumu no valsts budžeta, būs liegts saņemtos līdzekļus izmantot, lai iegādātos “pārmērīgi dārgas” lietas vai pakalpojumus, paredz Tieslietu ministrijā topošo “Politiskajām organizācijām (partijām) piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojuma noteikumu” projekts.

Jaunais normatīvais akts paredzēs, ka politiskajām partijām finansējums jāizlieto tā, lai mērķi tiktu sasniegti ar iespējami mazāku finanšu līdzekļu izlietojumu. Attiecīgi par šiem finanšu līdzekļiem īpašumā vai lietošanā iegūstamā manta vai saņemtais pakalpojums būs jāiegādājas par iespējami izdevīgāko cenu. Tas gan nenozīmēs, ka visos gadījumos būtu jāizvēlas vislētākais piedāvājums.

Partijām būs aizliegts līdzekļus izmantot privātām vajadzībām un tādiem mērķiem, kas nav saistīti ar politisko darbību. Tāpat valsts piešķirto finansējumu nedrīkstēs izmantot dāvanām un ziedojumiem, izņemot suvenīrus ar politiskās organizācijas simboliku. Politiskie spēki ar šo finansējumu arī nedrīkstēs iegādāties tabaku un alkoholu.

“Rīgas Apriņķa Avīzes” karikatūrists Aigars Lapiņš piedāvā savu versiju, kā partijām radoši pieiet stingrajiem noteikumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.