Menu
 

Aptauja Carnikavā. Cik svarīgi šobrīd ir pieminēt Barikāžu laiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ilze Ručevska
Foto - Ilze Ručevska Foto - Ilze Ručevska

Katru gadu janvārī cilvēki piemin un atceras 1991. gada Barikāžu dienu notikumus. Laiku, kad Latvijas tauta aizstāvēja savas tiesības uz neatkarīgu valsti. Šogad aprit 29 gadi kopš traģiskajiem notikumiem. Laikam ejot, ir svarīgi atcerēties tautas vēsturi, neaizmirst un runāt par to. Pieminot pagātnes notikumus Rīgā, daudzi atceres pasākumi norisinās vietās, kuras Barikāžu laikā tika aizsargātas.

“Rīgas Apriņķa Avīzes” aptaujātie cilvēki uzsvēra, ka par tā laika notikumiem ir svarīgi stāstīt tieši jaunajai paaudzei, kura par šo laiku zina un saprot ļoti maz.

Daina, pensionāre

Ļoti svarīgi, jo jaunie cilvēki neko daudz nezina par šo laiku. Mēs jau paši arī nesapratām, kas tajā laikā notiek. Nevarēja sazināties savā starpā, vienīgi zinājām, ka omonieši nāk. Bet, jā, par šo laiku ir jāstāsta, lai jaunieši zinātu.

Līga, strādā

Par to ir jārunā. Tas ir salīdzinoši nesens laiks, tāpēc tieši jaunajiem būtu jāatgādina, ka tādi laiki bija. Viņi vēl ir tā paaudze, kas ir pietiekami modra.

Dagnija, auklīte bērnudārzā

Man liekas, ka tas ir svarīgi, par to ir jārunā, jo jauniešiem ir jāzina mūsu tautas pagātne. Tāpēc par to ir jārunā.

Irina, masiere

Es nezinu, vai tas ir ļoti svarīgi. Protams, ka vēsture ir jāzina, un cilvēki, kuri cīnījās, arī ir jāzina, bet tagad jau nekas īsti nav mainījies. Agrāk bijām Padomju Savienībā, tagad esam Eiropas Savienībā. Viss mums ir atņemts – “Laima”, “Dzintars”, fabrikas.  Turklāt jaunieši pēc mācībām aizbrauc prom no Latvijas, un kas tad mums te paliek – pensionāri. Par mūsu valsts vēsturi ir jārunā, bet kam mēs to stāstīsim, ja paaudze, kurai būtu jānodod zināšanas, aizbrauc prom?

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.