Menu
 

Aptauja Rīgā. Kuriem informācijas avotiem jūs uzticaties? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca noliedz sociālajos tīklos izskanējušo informāciju par ārstniecības iestādē it kā ievestu pirmo jaunā koronavīrusa pacientu Latvijā. “Tā ir viltus ziņa, un mēs aicinām sabiedrību pievērst uzmanību ziņas izplatīšanas avotiem,” uzsver slimnīcas pārstāvji, aicinot sekot līdzi oficiālajai informācijai.

Šoreiz “Rīgas Apriņķa Avīze” vaicāja rīdziniekiem, kuri ir tie informācijas avoti, kam cilvēki uzticas un no kuriem smeļas informāciju.

Gints, apsardzes darbinieks

Visbiežāk informāciju tomēr iegūstu no medijiem, it īpaši TV raidījumiem. Ziņas visvairāk skatos tieši Latvijas Televīzijas kanālos, jo krievu ziņās var sastāstīt visu ko.

Jānis, pārdošanas speciālists

Pārsvarā informāciju iegūstu no tradicionālajiem medijiem, piemēram, daudz klausos radio “SWH”. Internetam īsti nevar uzticēties, jo tur ir stipri jāfiltrē, ko lasi. Ar sociālajos tīklos atrodamo informāciju ir līdzīgi.

Irina, pārdevēja

Es kā informācijas avotu visbiežāk izmantoju portālu “Delfi”, taču arī tur atrodamā informācija ir jāatlasa ar veselo saprātu.

Sergejs, mūziķis

Es neuzticos plašsaziņas līdzekļiem. Ziņas tajos neklausos, tikai mūziku, bet sev nepieciešamo informāciju visvairāk iegūstu no “Facebook”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.