Menu
 

Aptauja Rīgā. Kuriem produktiem, jūsuprāt, būtu jāsamazina cena? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Latvijā veikta aptauja par pārtikas cenām liecina, ka 80% aptaujāto iedzīvotāju visvairāk vēlētos samazinātas cenas piena produktiem, svaigai gaļai, kā arī augļiem un dārzeņiem. Papildus šiem produktiem respondenti samazinātas cenas vēlētos arī zivīm un jūras veltēm, kā arī mājsaimniecības precēm.

Aptaujā noskaidrots, ka piena produktu kategorijā dominē brokastu produkti – siers, biezpiens un piens. No gaļas produktiem ar pārliecinošu pārsvaru zemāku cenu svaigajai gaļai vēlētos 88% respondentu, kam seko gaļas izstrādājumi – žāvēta gaļa, desa un cīsiņi. 

Aleksandrs, autovadītājs

Es priekšroku dotu miltu izstrādājumu – picas, bulciņu un maizes – cenu samazinājumam. Bieži ir tā, ka cena ir augsta, bet kvalitāte tai īsti neatbilst.

Reinis, apsardzes darbinieks

Cūkgaļa, vistas fileja varētu būt lētāka. Pēdējā laikā tā kaut kā ir sadārdzinājusies. Es gaļu lietoju katrā ēdienreizē, un man tas ir būtiski.

Jeļena, pensionāre

Cena būtu tikai viena lieta, svarīgi, ka nopirktos produktus bieži ir jāizmet ārā, jo tiem nav ne garšas, ne kvalitātes. Piemēram, zivīm, sākot tās gatavot, tāda kā medikamentu smaka ir jūtama. Vai tādas vispār var ēst?

Anna, friziere

Gribētos, lai zivis ir lētākas. Tās noteikti uzturā lietotu vairāk. Mani šobrīd baida arī tas, ka daudzas zivis ir ievestas no Ķīnas. Tās ir bail pirkt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.